Siyaset:
CHP'li Vekiller Üreticiyi Dinledi!

Elma üretiminde Bahçeli Kasabası’nın artık gerilediğini ve elde edilen ürünü açıklanan fiyatın daha altında satmak zorunda bırakıldığını belirten çiftçi meyvelerimiz artık para etmiyor diyerek sorunlarını dile getirdi. Vatandaşlar özel tüketim vergisindeki artışları da gündeme getirdiler.

Gazetemiz Muhabiri Fatma Tan küçük baş hayvan üreticisi olarak CHP’li vekillere iktidar olmaları durumunda çiftçiye nasıl bir destek sağlayacakları sorusunu yönetti. Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, “AKP üretimden yana değil, Türkiye’de %80 yabancı sektöre ait. 150 hayvanda 35 litre süt alarak hayvancılığı yapmak elbette mümkün değil. Süt hayvancılığı, çiçekçilik bağcılık yerel yönetimlerce geliştirilebiliyor ama yeterli olmuyor. Ama bu bir devlet politikası olamalı. Türkiye mutlaka üretim ekonomisine dönmelidir. Bir kentin bir kimliği olmak zorunda. Niğde bir tarım kenti ve bu sorunlara devlet politikasıyla yaklaşmak lazım. Türkiye’nin gayri safi milli hasılasının %1’i tarıma ayrılmak zorunda. Pandemi bizlere ne gösterdi. Dünyanın en stratejik ürünü tarım ürünleridir. Tarıma gerçek anlamda destek verilmelidir. Çiftçiler pandemide hiç destek verilmedi birçok kesime de verilmedi. Senin hakkın olan payında verilmedi.” dedi.  

EN ÇOK OYU GARİBANDAN ALIYOR!

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, “Niyete bakmak lazım. Ben Kit Komisyonu'nda görevliyim. Ziraat Bankası neden kuruldu çiftçiyi desteklesin diye. Ziraat Bankası'nın en fazla kredi kullandırdığı alanlar incelendiğinde birinci sırada kurum ve kuruluşlar, ikinci bireysel krediler, üçüncü sırada tarım kredileri geliyor. İlk sırada olması gereken tarım kredileri üçüncü sıraya düşmüş. Verdiği kredilerin toplamı 70 milyon TL. Çiftçi kredi alabilmek için traktörünü, toprağını, evini ipotek ediyor. Ama Demirören Grubu’na krediyi veriyor.” dedi.

Meselenin niyet olduğuna vurgu yapan Sertel, “Çiftçiyi köylüyü destekleyen bir iktidar var mı? yok. Teknesi olan adama yakıt desteği veriyor. Yani zengine destek veriyor ama çiftçiyi düşünmüyor. Bu iktidar aslında başarılı, ama hangi anlamda başarılı kendi yandaşlarını, beşli çeteyi, tekne sahiplerini kollama konusunda başarılılar. Başarısızlık nerede; köylüye, işçiye vermeyeceksin, emekliyi ölüme mahkûm edeceksin, üniversite bitirmiş gence sana iş yok diyeceksin böyle ülke yönetilir mi? Biz CHP iktidar olduğunda 2 maaş ikramiye vereceğiz dedik bize inanmadılar ama bugün emekli bayram ikramiyesi alıyorsa CHP sayesinde ama bin lira bin 100 lira oldu. Yazık değil mi? Cumhurbaşkanı halkın arasında değil ki neler oluyor neler yaşanıyor bilmiyorlar. En çok gariban eziliyor ama en çok oyu da garibandan alıyor. Yiyor ama çalışıyor söylemi yaygın bir söylem oldu. Bu söylem hırsızlığı teşvik eder. Bu mantıktan uzaklaşmak lazım. Hükümetin görevi çalışmaktır.” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP iktidar olduğunda emekten yana olanlarla olacağız, burada sorunlarını anlatan üreticinin yanında olan çözümler üreteceğiz. Çiftçinin, üretenin, emeklinin, öğrencinin sorunlarını çözecek çalışmalar yapacağız vurgusunu yaptı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

CHP 30 Vekille Niğde’ye Çıkarma Yaptı!
Son günlerde muhalefet partileri Türkiye’nin dört bir yanına dağılarak milletin sorunlarını dinliyorlar.

Haberi Oku