Tayyar Zaimoğlu, 'Niğde Mavisi  Dünya'ya Mal Olacak Bir Lezzet”

Ziyaretçilere Niğde İl Kültür Müdürü Alper Lütfi Göncü, Niğde Turizmciler Derneği Kurucu Başkanı Bahar Şahiner Öke ve Larenda firmasının sahibi girişimci iş adamı Recai Erbişim eşlik etti.

Hafta sonu Çukurova Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu’nun önderliğinde girişimci iş adamı Recai Erbişim’in ürettiği peynirleri tatmak için gelen gurup Niğde Mavisi’ne ve Niğde’nin tarihi ve turistlik alanlarına hayran kaldılar.

Heyet Niğde gezisine Bahçeli Kasabası’nda bulunan Roma Havuzu’nda Bor söğürmesi yediler. İlk defa böyle bir lezzeti tattıklarını belirten heyet böyle tarihi ve yeşil bir alanda bu kadar güzel bir lezzeti tattık tek kelimeyle harika yorumu yaptılar. Öğle yemeğinin ardından Aktaş Kasabası’nda Larenda firmasına ait peynir mağarasını gezerek peynirin üretim aşamaları ile ilgili şirket sahibi ve girişimci iş adamı Recai Erbişim’den bilgiler aldılar. Mağaraya ve mağara ortamında olgunlaştırılan peynire duydukları hayranlığı dile getiren lezzet heyeti daha sonra Recai Erbişim tarafından üretilen peynirlerin tadımını yapmak için tarihi dokusuyla cezbeden Yeşilburç’a gitti.

Adana’dan Niğde mavisi ve diğer peynirleri tatmak için gelen heyeti; İhsan Bozok ve eşi Yeşilburç’ta evinin bahçesinde tesadüfen ortaya çıkan Şırahane’nin bahçesinde misafir etti. Tadım yapıldıktan sonra mağara mucizesi olarak adlandırılan peynirler efsane lezzet olarak değerlendirildi.

Niğde Mavisi Üst Segment Bir Peynir Olmuş!

Çukurova Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu “Recai Erbişim’in ürettiği Niğde Mavisi küflü peynir, Niğde Obruk peyniri, Niğde Mağara Ateşi koyun kaşarı, Niğde Mağara Ateşi keçi kaşarı peynirlerini tatdık. Türkiye’de kaşar ve obruk peynirleri var ama Niğde mavisi üst segment bir peynir. Tattığımız tüm peynirlerde efsane bir lezzet yakaladık. Fakat Niğde Mavisi kesinlikle bir prestij peyniridir. Tek kelimeyle dünya ya mal olacak bir peynir olmuş. Bu lezzeti Niğde’ye ve ülkemize kazandıran Recai Bey’e ve bu çalışmalar esnasında ona destek verdiğini öğrendiğimiz Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’e emekleri ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ege Balık Restoranı Sahibi Erol Altun “Bugün Niğde’de inanılmaz bir gün geçirdik. Niğde Valisi ve Niğde’nin yetkilileri Recai Bey’e plaket vermeli. Niğde adını bu peynirin önüne koymuşsunuz. Marketler de artık Niğde Mavisi diye bir peynir istenecek. Bu lezzet gerçekten bir efsane. Niğde Mavisi satışa çıktığında dünyaya mal olacak bir peynir. Bu peynir çıktığında tek olacak. Rokfor peyniri ile eş anlamda değerlendirilecek bir peynir gerçekten inanılmaz bir lezzet olmuş. Ben kendi restoranımda bir peynir köşesi oluşturmayı düşünüyordum. Bu lezzetleri tattıktan sonra artık beklemeyeceğim. Hemen o düşüncemi gerçekleştirip Niğde’nin bu peynirlerini sergileyeceğim.” dedi.

Niğde’yi Hep Atlamışız!

Daha önce abim Niğde’de okudu. Ondan duyduğu Niğde’nin sadece tek bir caddesi olduğunu ve Fertek’e Adana’dan yaylacıların akın ettiğini bildiğini anlatan Sheraton Otel Satış Direktörü Funda Kılıçaslan “Kemerhisar Kemerleri, Roma Havusu ve Gümüşler Manastırı’na hayran kaldım. Bahçeler, kirazlar kayısılar harika, toprağı çok verimli, Adana’ya bu kadar yakın olan Niğde’ye neden daha önce gelmedim diye kendime kızdım. Roma Havuzu’na bayıldım yemyeşil devasa ağaçlar var bir de orada Bor Söğürmesi’ni tattık harika bir yemekti. Bir etin bu kadar lezzetli olacağını bilemezdim. İlk defa kuyruk yağının lezzetini ekmeği bandıra bandıra hissettim. Yeşilburç’taki bu mekân tek kelimeyle büyüleyici. Rokfor peynirinden çok daha lezzetlisini tattık. Niğde Mavisi peynirinin burada yapılması harika. Muhteşem bir lezzeti tattık. Niğde bu peyniri kesinlikle çok iyi değerlendirmeli ve tanıtmalı. Dünyada bir numara olacak bir lezzet oluşmuş. Bu lezzete mağaraların etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Turizm anlamında Niğde kazandırılmamış bir yer. Adana’dan Niğde’ye mutlaka gastronomi turları düzenlenmeli. Buraya geldim Niğde ile ilgili birçok hikâyeler dinledim, Kapadokya’ya sürekli gidiyoruz ama burayı hep atlamışız. Ne olursa olsun muhteşem değerleriniz var ve mutlaka tanıtmalısınız. Buradan gidince arkadaşlarıma mutlaka anlatacağım ve ilk fırsatta tekrar Niğde’yi ziyaret edeceğim” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku