Niğde Sanat Galerisi 7. Kez Kapısını Sanata Araladı!

Niğde’nin dünya çapında tanınmasına büyük katkı sunan dünyaca ünlü sanatçımız Safa Büte’nin çabaları ile aylar süren hazırlıklar sonucunda Niğdeli sanat severlerin izlenimine sunulan sergiye her seferinde farklı ülkelerden yeni sanatçıların katılımları da devam ediyor.

Niğde Belediyesi’nin katkılarıyla Art Niğde International Uluslararası Artquake 7 resim sergisi, Küratör ve Niğde Uluslararası Sanatçılar Topluluğu Başkanı Safa Büte’nin önderliğinde Niğde’deki sanatsal etkinliklerin arttırılması hedefleniyor. Dünya sanatçılarının da büyük heyecanla katıldıkları sergide sergilenen eserler izleyicilerini bam başka bir dünya ya sürüklüyor.

Artquake 7 (Sanat Sarsıntısı-7) "Bütün Kuşlar Özgür Uçar" temalı sergide 22 ayrı ülkeden 67 sanatçının eseri yer alıyor. Perşembe pazarında bulunan Ermeni Kilisesinde açılan sergiyi 15 gün boyunca saat 13.00 ile 17.00 arasında sanat severler ziyaret edebilecek.

Serginin açılışına katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü “Dünyaca ünlü sanatçımız Safa Büte’nin büyük çabaları ile Niğdemiz dünya sanatına ev sahipliği yapıyor. Bu tür etkinlikler her daim desteklenmelidir. Niğdelilerin bu sergiye büyük ilgi göstereceğine inanıyorum. Ülkemiz uzun süreli bir pandemi süreci yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. "Bütün Kuşlar Özgür Uçar" temalı resim sergisinin açılışı tamda yasakların kalktığı sürece denk geldi. Uzun süredir evde kalan hemşehrilerimiz için bir soluk alma ve başka ülkelerdeki sanatçıların düş dünyalarına yolculuk etmeleri için harika bir fırsat sunuyor. Umuyoruz ki bu tür sergiler ve sanatsal çalışmalar ileride Niğdemizi de Eskişehir gibi bir sanat şehri durumuna getirir. Bu konuda da hemşehrilerimizin bu tür etkinliklere katılımlarıyla destek sunması önemlidir. Aylarca süren çalışmanın ürünü olan bu sergiden dolayı sanatçımız Safa Büte’ye teşekkür ediyorum.” dedi. (Haber Fatma Tan)

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku