Gündem:
ALTUNHİSAR'DA COVİD-19 VAKASI SIFIRLANDI!

Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak, Altunhisar ilçesinde 23 Haziran tarihinden bu yana tespit edilen vaka ve takipte hasta olmadığını söyledi. Niğde'de covid-19 vakasını sıfırlayan ilk ilçe Altunhisar ilçesi oldu.

Altunhisar ilçesinde 16 gündür tespit edilen pozitif vaka bulunmaması dolayısıyla Belediye Başkanı Vadet Kirazcı, İlçe Emniyet Amiri Bektaş Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Doğan, İlçe Devlet Hastanesi Başhakemi Yusuf Gazi Uçar ve Devlet Hastanesi Müdürü Hikmet Özdemir’i makamında ağırlayan Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak, covid sürecinde gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı kurum amirlerine ve personellerine teşekkür etti.

Covid vakalarının 15 günden fazla bir süredir Altunhisar İlçesinde yeni vakanın görünmemesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak; “İlk kez 2020 yılının Nisan ayında tespit edilen ve ilçe geneline hızla yayılan Covid salgını ile bir yılı aşkın süredir ilgili kurumlarımız marifetiyle mücadele vermekteyiz. Süreç içerisinde karantina tedbirleri, il ve ilçe hıfzıssıhha kararları ve kısıtlamaların takibi ile vaka sayımızı kontrol altına alarak bitirmeye gayret gösterdik. Vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmelerinin yanı sıra aşılanmaya olan ilgileri neticesinde de 16 gündür ilçemizde vaka ve takipte hasta sayısı bulunmamaktadır." dedi.

ALTUNHİSAR'DA AŞILANMA ORANI %60

Altunhisar'da yapılan aşı çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Kaymakam Mızrak, Altunhisar'da aşılanma oranın yüzde 60 olduğunu belirterek aşılanma hususunda gösterdikleri ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Covid vakalarının ilçede sıfırlanmasının halk arasında rehavete sebep olmaması yöneticiler olarak dikkat ve özenle mücadelenin devam edeceğinin altını çizen Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak, “Bu başarıyı sürdüreceğimize gönülden inanıyoruz. Bu zorlu süreçte mesai mefhumu gözetmeksizin tedbirleri denetleyen kolluk kuvvetlerimize, köy köy ev ev gezerek ikna çalışmalarıyla aşılamada olağanüstü gayret sarf eden Başhekimimiz Uzm. Dr. Yusuf Gazi Uçar başta olmak üzere Hastane Müdürümüz Hikmet Özdemir’e, sağlık çalışanlarımıza, vefa destek grupları ve denetim ekiplerimize teşekkür ediyor, ilçemizde görülen sıfır vaka sayısının ülke geneline yayılmasını temennisi ile halkımıza sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gürer, “Kamuya ait elde avuçta ne varsa satılıyor”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özelleştirme adı altında satılan arsa ve arazilerin, sermaye...

Haberi Oku