Bilir, 'Niğde Çok Güzel Bir Turizm Şehri Olabilir!”

Niğde Turizmciler Derneği Kurucu Başkanı Bahar Şahiner Öke’nin önderliğinde organize edilen bir programla Niğde’nin tarihi yerleri ve doğa turizmi TÜRSAB’a üye 20 acentenin temsilcilerinin katıldığı bir turla tanıtıldı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Arkeoloğu Mustafa Eryaman'ın rehberliğinde gerçekleşen gezilerde Niğde'nin tarihi ve doğa harikası mekanları tanıtıldı.

Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de katkı sağladığı tanıtım turu sonrasından Niğde Ramada Otel’de Niğde’nin yerel paydaşları ve Turizm Acentelerinin temsilcileri bir araya geldi.

Tanışma toplantısında Niğde’nin turizm alanında gelişmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıya Niğde Ak Parti Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü, Niğde Turizmciler Derneği Kurucu Başkanı Bahar Şahiner Öke, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bilir ve acente temsilcileri katıldı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bilir yaptığı konuşmada bir şehrin tanıtımında seyahat acentelerinin önemine değindi. Bilir “Oteli, rehberi, restaurantı, hava yolu ya da karayolu taşımayı bir araya getirip organizasyonla yerli ve yabancı turistlere satışını yapan hazırlayan işletmeler turizm acentalarıdır. Dolayısıyla seyahat acenteleri bu görevlerini yerine getirmediği taktirde bütün bunların olmasının tek başına bir anlamı yoktur. Seyahat acenteleri turizmi tetikleyen çok önemli kurumlardır. Turizm, 2019 yılında ülke ekonomisine 35 milyar dolar döviz girdisi sağlamıştır. Bu döviz girişi ülkemizin dış ticaret açığının %95,6’sını tek başına karşılayan bir rakamdır. Bunu devlet büyüklerimizde sık sık dile getirmektedir. 2019 yılında Türkiye’ye 51 milyon turist geldi. Bunu başaran seyahat acenteleridir. Kendi mutfağını, gastronomisini, geleneksel lezzetlerini, tarihini, doğasını anlatan yine seyahat acenteleri ve çalışanlarıdır.” dedi.

Niğde Güçlü Bir Destinasyona Sahip

Niğde’de turizm adına yapılan bu ev sahipliğinin Niğde’nin turizmi açısından geç kalınmış ama çok önemli bir adım olduğuna vurgu yapan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bilir, “Turizmde sürdürülebilirlik çok önemlidir. Biz bu tür organizasyonlarla sık sık şehirlerimize davet ediliyoruz. Katıldığımız davetlerde o şehrin yetkililerine yani valisine, belediye başkanına ve sanayi odasına fikrimizi söylüyoruz. Mesela; diyoruz ki siz bu şehrin turizmi için hiç uğraşmayın bu şehir çok güzel bir sanayi şehri olur ya da çok güzel bir tarım şehri olur gibi…. Ama bugün burada Niğde için biz bunu söylemiyoruz, söylemeyeceğiz de çünkü Niğde çok güzel bir turizm şehri olabilir.” dedi.

Niğde’nin tek dezavantajının yanında bulunan ve zamanında çok güçlenen iki oyuncunun olması vurgusunu yapan Bilir; “Kayseri ve Nevşehir (Kapadokya). Geçmişte Niğde keşfedilmiş olsaydı belki biz bu sözleri Kapadokya ya da Kayseri için söyleyebilirdik dolayısıyla Kayseri ve Nevşehir (Kapadokya)’in olduğu bu alana Niğde’yi de kapsayacak bir üçgen oluşturabilirsek işte o zaman Niğde de turizmden gerekli olan payı alır. Biz Niğde için sanayi ya da tarım şehri olabilir demiyoruz. Biz Niğde’nin turizm anlamında güçlü bir destinasyon olabileceğini söylüyoruz. TÜRSAB’ın Kültür Turizmi İhtisas Başkanlığı’nın organize ettiği buradaki meslektaşlarımız Türkiye genelinde çok güçlü bir şekilde kitle turizmi dediğimiz şehirlerimize sürekli otobüsler kaldırıp, seyahat eden arkadaşlar onların da bu gezi sonucunda elde ettikleri izlenimler ve görüşleri çok önemli. Bundan sonra inşallah sık sık Niğde’ye gelip Niğde’nin turizmde canlanmasına vesile olacaklardır.” dedi.(Haber:Fatma TAN)

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku