Gündem:
Yıldız, 'Tanıtım Turizmin Kalbidir!'

Niğde’ye sık sık ziyarete geldiğini ve her gelmesinde Roma Havuzu’na mutlaka uğradığını belirten tur rehberi Faruk Yıldız, “Niğde yıllardır turizm anlamında çok kötü bir duruma sahipti. Son zamanlarda ufak tefek ilerlemeler sağlamaya başladı buda Niğde için olumlu bir gelişmedir. Niğde’nin turist potansiyeli çok farklı hem doğa turizmi hem de kültür turizmine yönelik çok büyük bir potansiyeli var ama bu potansiyelini bir türlü değerlendiremiyor. Şu an yemyeşil bir alan ve tarihi dokunun bir arada olduğu Roma Havuzu’ndayız. Geçen ay buraya geldiğimde içim acımıştı çok üzülmüştüm. Bugün görüyorum ki bir çalışma geçte olsa başlamış ama bir an önce tamamlanmalı. Bu konuda bütün yetkili kurumlar üzerine düşeni yapmalıdır. Ayrıca turizm için Niğde de konaklama alanları mutlaka oluşturulmalıdır. Farklı şehirlerden Niğde ye gelen insanların kalacakları bir yer yok. Roma havuzu için söylüyorum kasaba içerisinde bir pansiyon oluşturulabilir buraya gelecek insanlar daha yakın bir yerde kalabilirler önemli olan turistin buraya gelip gitmesi değil burada kalmasını sağlamak kalırsa burası için bir kazanç bırakır. Roma Havuzu’nda bir lokanta var gayette şık ve leziz bir ortam burası, bir tur organizasyonu yapılsa lavanta bahçelerinden girilse burada yemeğini alsa daha sonra Kemerhisar, Bor, Niğde güzergahını çizerek bir hat oluştursa işte o zaman buralar kazanmaya başlayacaktır. Pandemi nedeniyle yurtdışından turist gelmesi çok zor bizim yurt içinden gelen yerli turistlerimiz de fotoğraf çekmeyi çok seviyor buralar fotoğraf çekmek için muhteşem alanlar bunu çok iyi değerlendirmek lazım buralardan sorumlu belediyelerin de elini taşın altına koyup birazcık hizmet yapmaları lazım. Yozgat’ta ki Roma Havuzu’nu gördünüz mü bilmiyorum ama havuz tam olarak dolu buranın havuzunun da tam olarak dolu olması ve bu alanın etkinliklere açık olması mutlaka sağlanmalıdır. Burada düzenlenerek etkinlikler, tanıtım açısından oldukça büyük önem taşımaktadır. Turizmin en önemli ayaklarından biri de tanıtımdır. Unutmayalım ki tanıtım turizmin kalbidir” dedi.

POTANSİYEL ÇEKİM MERKEZİ OLABİLİR!

Pandemiden dolayı ülkemize artık eskisi kadar yabancı turist gelmediğini vurgulayan tur rehberi Faruk Yıldız, “Niğde’ye gelecek yerli turistte de mutlaka bir şeyler sunmak gerekir. Çünkü yerli turist genelde hafta sonraları iki günlüğüne çıkış yapıp gezen insanlardan oluşuyor. Gittikleri yerlerde de gözlerini dolduracak şeylere ihtiyacı var. Roma Havuzu’nun etrafındaki alkol alan kişilerin olmaması lazım yani bu araçta alkol kullanımını bir şekilde engellenmeli. Çünkü bu tür görüntüler gelecek olan turist açısından olumsuz etki oluşturur. Buraya turistler dışında Niğde bölgesinden piknik için gelecek çok sayıda aile olduğunu düşünüyorum ama tabii ki buranın hazırlanması gerekir hem de bir an önce hazırlanması lazım çünkü artık temmuz ayına geldik birkaç ay sonra kış mevsimi başlayacak o yüzden bir an önce burayı tamamlamak ve seneye bu işi bırakmamak önemli. Roma Havuzu’nda gördüğüm çok önemli sorunlardan biri de başı boş gezen köpekler. Bu köpekler tedirgin ediyor. Biz iki kişi geldik köpekten havuzun kenarına yaklaşamadık, biraz önce çocukların olduğu büyük bir aile geldi köpeklerden onlarda tedirgin oldu ve fotoğraf çekinip hemen uzaklaştı. Roma Havuzu bu sorunlardan kurtulur çevresel düzenlemeleri de tarihi dokusuna uygun olarak yeniden düzenlenmesi durumunda potansiyel bir çekim merkezi haline gelebilir. Biz Nevşehir’de balonlar ile milyon dolarlık hava satıyoruz. Sizin Niğde olarak milyon dolarlık doğanız ve kültürünüz var.” vurgusunu yaptı.

Niğde’nin turizm alanında en hazır bölgesinin Çamardı tarafı olduğunu da düşündüğünü belirterek, “Orada konaklama ile ilgili eksiklikler çok. İnsanların temel ihtiyaçlarını karşılayacak WC eksiği de mevcut. Ama çadır ve karavan turizmi için muhteşem bir alan. Doğa turizmi için Niğde’ye gelenlerin kültürel turizmde de doyuma ulaşacağı kesindir.” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gürer, “Kamuya ait elde avuçta ne varsa satılıyor”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özelleştirme adı altında satılan arsa ve arazilerin, sermaye...

Haberi Oku