Gündem:
Müjde Niğde'de Petrol Bulundu!

Mizah Haber: Fatma TAN

Yıl 1960 günlerden 16 Temmuz Cumhuriyet Gazetesi arşivinde bulunan 12913 sayılı gazetenin manşet haberinde "Cemal Gürsel'in Millete Müjdesi: Adana'da petrol bulundu." şeklinde yapılan haberin içeriğine baktığımızda "Bolkar Dağı'nda 1450 metre derinlikte bulunan petrol arz sathına kendi tazyiki ile çıkıyor. Kuyudan şimdilik günde 240 varil petrol alınıyor, araştırmalar devam edecek." ön bilgisi var. Gazetenin devam içeriğinde de petrolle ilgili petrol ile ilgilenen mühendislerin görüşlerine yer verilmiş.

Bu haberin hemen ertesi günü yani 17 Temmuz 1960 tarihli gazetede manşet "Adana'da Bolkar Dağı'na gazeteci ve halk akını Adana petrol sahası olacak, ümit büyük." deniliyor. Bu petrollerin iktisadi değerinin bir ay sonra ne kadar olduğunun açıklanacağı müjdesi veriliyor.

Ulukışla sınırları içerisinde bulunan Bolkar Dağları'ndan kendi tazyiki ile petrol fışkırdığını belirten 1960 yılında yapılan bu haberleri görünce aklımıza seçim öncesi Bor ve Ereğli havzalarında bulunan şeyl (kayagazı) ve Türkiye genelinde bulunduğu söylenen petroller aklımıza geliyor. Yani iktidarlar değişsede fakirin umudunu besleyen asparagas haberlerin 1960'lı yıllarda da 2021'li yılda da değişmediğini ve bu tür haberleri iktidarların bir umut gibi halka sattığını görüyoruz.

Bu manşetleri görüp gülümsememek mümkün değil.

Ne diyelim petrol biryerlerden keşke çıksa da millet olarak faydalansak. Umutsuz yaşanmaz...

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gürer, “Kamuya ait elde avuçta ne varsa satılıyor”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özelleştirme adı altında satılan arsa ve arazilerin, sermaye...

Haberi Oku