Tarihi Su Sarnıcı Çöp Yığınından Kurtuldu!

Çiftlik İlçesi Belediye Başkanı Serkan Güzel ve Azatlı Belediye Başkanı Reşat Bolat’ın Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün gözetiminde başlattıkları temizlik çalışmaları sonucunda çöp yığınları içinde olan tarihi su sarnıcı eski günlerine döndü. Temizlik sonucunda adeta ışıl ışıl parlayan tarihi sarnıcın yeni görüntüsü mest etti.

Azatlı Belediyesi işçileri ile yapılan temizlik çalışmaları kapsamında sarnıç içerisi taş, toprak, zirai ve katı atıklardan temizlendi. Temizlik işinin ardından sarnıcın kapısı demir bir kapı ile kapatılarak kilit altına alındı. Tarihi su sarnıcı önünde çevre düzenlemesi çalışmalarının ardından ziyaret etmek isteyenlerin ziyaretine açılacak. Ziyaret etmek isteyenler Azatlı Belediyesi ile irtibat kurarak Körkuyu Su Sarnıcı'nı görüp gezebilecekler.

Osmanlı dönemine ait mühendislik harikası Körkuyu Su Sarnıcı; yer seviyesinden ortalama 45 derecelik bir eğimle yer altına doğru ortalama 50 m. uzunluğunda bir yapıdır. (Haber Fatma Tan)

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku