20 Yıllık Su Borcu Köylüyü Susuz Bıraktı!

Gazetemiz muhabiri Fatma Tan ile görüşen köy sakini Hasan Hüseyin Yüksel, “Ramazan ayından bu yana evlere günlük 1 saat su veriliyor. Susuzluk ciddi bir sorun haline geldi. Hem kuraklık hem de pandemi nedeniyle yaşadığımız sorun susuzlukla katlandı. Bu yıl köylü doğru düzgün sebze bile yapamadı. Bu yıl barajdaki suyun yertersizliğinden bahçeler bile bir kez sulandı. Kurban Bayramı geliyor köyün nüfusu artacak ama susuzluk daha ciddi bir sorun halini alacak” diyerek bu konudaki yaşanan sıkıntıyı anlattı.

Postallı köyünde yaşanan su sıkıntısı ile ilgili Postallı köyü Muhtarı Yakup Çimen ile görüşen muhabirimiz Fatma Tan Muhtar Yakup Çimenden konu ile ilgili bilgi aldı. Muhtar Çimen; “Köylünün anlattıkları doğru. Bu yıl kuraklık nedeniyle köyümüzde bulunan barajın su seviyesi düşük oldu. Köyümüzde su problemi mevcut. Gözelerdeki suların azalması sonucu susuzluk yaşıyoruz köyümüzde kurulu bir sondaj sistemi var ama yıllardır su borcu nedeniyle kapalıydı. Ben susuzlukla ilgili olarak Niğde il Özel idare müdürlüğümüze başvuruda bulundum. Özel idare müdürlüğümüz hemen duruma el attı ve burada âtıl hâlde bulunan sondajı tekrar çalışır hale getirdi. Sondajı jeneratör ile denedik bol suyumuz var. Niğde İl Özel İdaremize de bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Fakat sondajı faal hale getirsekte 20 yıl öncesinden kalan elektrik borcumuz nedeniyle bu suyu kullanamıyoruz.” dedi.

Muhtar Suyun İçinde Susuzluk Çekiyoruz!

“Köylünün hem kuraklık hem pandemi nedeniyle zaten zor durumda olduğuna vurgu yapan muhtar Yakup Çimen; “Köylünün geçmişte ödediği elektrik faturasını tekrar ödeyecek durumu yok. Köy muhtarı olarak bir çıkış yolu arıyorum ama bu konuda tıkandım. Ortada bir borç var, ama borç köylüye ait değil. Köylü bu borcu zamanında köy muhtarlığına ödedi. Bunun belgeleri de var. Ama Medaş’a ödeme yapılmamış. Şu an elektrik faturası yüzünden köylüm 20 yıl sonra susuzlukla baş başa kaldı bu problemi bir an önce giderip vatandaşın su sıkıntısının hallolmasını istiyorum. Ben bir çıkış yolu bulamadım. Güneş paneli koyayım dedim oda maliyetli yine köylüden para toplamak gerek. Güneş panelini kurmak suya kavuşturacak ama elektrik faturası da orada katlanacak” dedi.

Niğde İl Özel İdarenin girişimi ile 20 yıldır kapalı olan sondaj kuyusunu tekrar faaliyete geçirdiklerini tekrar vurgulayan Muhtar Çimen, “İl Özel İdare Müdürlüğü köylünün su ihtiyacını karşılayacak olan su deposuna gözlerden su akışını sağlamak için çalışma başlattı. Bu çalışmadan dolayı İl Özel İdaremize tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Yıllardır süren bu sorunla ilgili birçok başvuru yaptım. Zamanın Bor Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ bu faturayla ilgili bir işlem başlatmıştı ve faizinin büyük bir kısmını sildirmişti. Ama ana parası 19 bin lira olan faturayı 24 Bin liraya indirte bilmişti. Biz bu parayı da ödeyemedik. Şu an 19 bin liralık fatura oldu 66 Bin lira. Öyle bir çıkmazın içindeyiz ki ne yapacağımızı açıkçası bilmiyoruz. Suyun içinde susuzluk çekiyoruz. Ben çaresizim. Vatandaşlar susuz. Kurban Bayramı’da yaklaşıyor köy nüfusu da artacak bu durum bizi daha çok kara kara düşündürüyor.” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku