Kurumsal Marketler Kırtasiyelere Olan Talebi Azaltıyor

2022-2023 eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte aileler öğrencilerinin okul ihtiyaçlarını almaya başladı. Haliyle pandemi sürecinde satışlarında düşüş yaşayan kırtasiyeler birde kurumsal marketlerin kırtasiye malzemeleri satması yüzünden daha da zor duruma düşüyor.

KIRTASİYE ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ

Niğde’de zengin kırtasiye ve kitap çeşidi ile faaliyet gösteren Oku Kitap Kırtasiye’nin sahibi Burcu Çopur, öğrencileri ve velileri kırtasiye alırken dikkatli davranmalarını istiyor. Oku Kitap Kırtasiye sahibi Burcu Çopur; Kırtasiye ürünleri eğitim-öğretim ile ilişkilendirilse de direk sağlıkla ilintili ürünlerdir.  Kırtasiyeler 12 ay boyuncu denetime tabi işletmelerdir. Ticaret Bakanlığı üretici firmalarda bu denetimi yaparken, zaman zaman merdiven altı diye tabir ettiğimiz korsan – kaçak işletmeler bu kapsamın dışında kalabilmektedirler.

SAĞLIK ÖNEMLİ, CE BELGESİNE DİKKAT

Toplumun alım gücünün her geçen gün düşmesinden dolayı da vatandaş daha ucuz ürünlere yönelmekte bu durumda korsan işletmelere fırsat çıkarmaktadır. Kırtasiye malzemenin üzerinde mutlaka CE belgesini görsünler. Çocuklar bu ürünlere temas ediyor, ağzına götürüyor. Pandeminin yaşandığı ve temizliğe daha çok dikkat etmemiz gereken bir ortamda, dikkat edilmeden alınan bir kırtasiye ürünü çocuklarımıza velilere zarar verebilir.

KALİTEYİ EN UYGUN YERDEN ALSINLAR

Bazı vatandaşlar  markalı ürünleri tercih edebiliyor ama bazı vatandaşlarımız da kalitesine hiç aldırmadan ucuz mala yönelebiliyor. Her kaliteli mal pahalı olmadığı gibi, her ucuz mal da kalitesiz olmayabiliyor, iyi araştırsınlar. Özellikle defterler çok farklı fiyatlarda satılıyor, gramajı düşük, bir alt sayfaya geçen, çok ince kâğıttan yapılmış defterler var, bunlar çocukların gözlerini bozduğu gibi kapaklarındaki resimlerinde kullanılan boyaların  bile sağlığa zararlı olmaması gerekiyor. Çanta fiyatları da çok farklı, kumaşı ve kullanılan ara malzemeleri kalitesiz ise, tek dikişli ise ortapedik değil ise bu tür çanta çok daha ucuza imal edilebiliyor ama ömrü çok kısa oluyor. Veliler ürünlerin güvenilirliğini www.guvensizurun.gov.tr adresinden de kontrol edebiliyor.

ZİNCİR MARKETLER VE E TİCARET BİR GERÇEK

Oku Kitap Kırtasiye işletmesinin sahibi Burcu Çopur, zincir marketlerin ve internet satışlarının sektöre etkisinden de bahsetti. Çopur; Zincir marketler ve e ticaret satışları artık ülkemizin bir gerçeği. Bu büyük pazaryerleri ve zincir marketlerle Niğde’de çarşıda bir kırtasiye veya kitapçının rekabet edebilme imkanı yok. Çok büyük bütçe ile mal alımı ve reklam ile ürün satanlarla bölgenizdeki bir kırtasiye veya kitapçının fiyatta yarışma ihtimali yok. Ancak sıcak satışın avantajları da var. Dokunarak ve inceleyerek doğru ürünü seçebilme, ürün standartlarını ve boyutlarını görebilme, ürünün alternatiflerini görebilme ve karşılıklı diyalog gibi bir çok avantajları var. Aslında internete karşı küçük esnafı, sıcak satış yapan perakendecileri savunacak siyasi anlayışa ve kanunlara ihtiyaç var, umarız oluşur” dedi.

YENİ TİCARİ ANLAYIŞA DİRENEMEZSİNİZ

Kendilerinin de internette yaklaşık 5 bin ürün ile bütün pazaryerlerinde e-ticaret sektöründe bulunduklarını belirten Burcu Çopur ; Bütün hayatta olduğu gibi ticarette de çağa ve teknolojik gelişmelere ayak uydurmak zorundasınız. Yeni ticaret anlayışlarını öğrenmek, direnmemek hatta sindirmeye mecbursunuz. Yoksa geri kalır veya yok olursunuz. Bu bütün sektörler için geçerli ama kitap ve kırtasiye sektörü son birkaç yıldır çok kan kaybetti, ülkedeki meslektaşlarımızla da haberleşiyoruz bir çok kişi işi bıraktı, devam edenlere de kolaylıklar diliyorum, ” dedi.


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku