Alay beldesinde traktör römorklarına reflektör takıldı

Programda Niğde Valisi Mustafa Koç, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ve İl Jandarma Alay komutanı Jandarma Kıdemli Albay Nihat Özkök çiftçilerin kullandığı tarım araçlarının römorklarına reflektör taktı. Jandarma ekipleri Mobil Trafik Eğitim Tırı’nda öğrencilere trafik kurallarını uygulamalı olarak anlattı.

Alay Kasabası’nda düzenlenen programda  Niğde Valisi Mustafa Koç, “Niğde ilimiz tarım sektöründe Türkiye'nin sayılı illerinden bir tanesi, tam da hasat zamanının ortasındayız. Maalesef çiftçilerimiz tarlalarına gidip gelirken ilimizde traktörlerin karıştığı kaza oranı da bu kazalarda ölüm oranı da bayağı yüksek. Bu olumsuzlukları gidermek adına İçişleri Bakanlığımızın devletimizin uyguladığı politikaların yanında geçtiğimiz yıl bunlara ilave olarak İl Jandarma Komutanlığımızın koordinesinde çiftçilerimizin ve paydaş kurumlarımızın katılımıyla traktörlerimize reflektör takma ile alakalı bir proje geliştirildi. Bu kapsamda da 23 köy ve beldemizde yaklaşık bin çiftçimizin traktörüne reflektör taktık. Yine bu yıl da hasat sezonunun başlaması dolayısıyla 10-30 Eylül tarihleri arasında ‘Çiftçiye Traktör, Traktöre Reflektör Lazım’ isimli proje ile inşallah köy ve kasabamızda yine jandarmamızın koordinesinde diğer paydaş kurumlarımızla beraber temin ettiğimiz proje dahilinde 1000 tane reflektörü Niğde genelinde çiftçilerimizin traktörlerine takacağız. Biz gösterdiğiniz duyarlılık için sizlere teşekkür ediyoruz bunu yaygınlaştırmak istiyoruz. Alacağımız bu önlemlerle bir kültür oluştururuz. Bir vatandaşımızın bir kaza dolayısıyla bırakın canını kaybetmesini burnunun dahi kanamasını istemiyoruz. Ben bütün çiftçilerimize ve bütün vatandaşlarımıza kazasız belasız bir hayat diliyor, projede emeği geçen Jandarma Komutanlığımızın çalışanlarına, Emniyet Müdürlüğümüze ve bütün paydaş kurumlarımıza, Belediye başkanımıza sizlerin adına bütün emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum kazasız belasız bir hayat diliyorum” dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı Mobil Trafik Eğitim Tırında jandarma ekipleri tarafından öğrencilere trafik kuralları, kurulan eğitim alanında trafik uyarı levhaları ve ışıklarının yer aldığı parkurda, arabalarla trafik kuralları uygulamalı olarak anlatıldı. Tırda yer alan emniyet kemeri simülasyon aracında vatandaşlar kaza anında yaşananları deneyimledi.

Merkeze bağlı Alay ve Yeşilburç kasabalarında gerçekleşen programlara Niğde Valisi Mustafa Koç, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Niğde İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Nihat Özkök , Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, Belde Başkanları ve belde halkı katıldı.


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Öztürk, Adalete erişimin güvencesi avukattır
Niğde Baro Başkanı ve Baroya kayıtlı Avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanındaki...

Haberi Oku