Niğde belediyesinden 2100 öğrenciye kırtasiye ve forma desteği

Hizmet belediyeciliğinde, ülke çapında haklı bir üne kavuşan Niğde Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında da örnek uygulamalara imza atmaya devam ediyor. Niğde Belediyesi, daha önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin eğitim gören çocuklarına kırtasiye seti ve okul formalarını hediye etti.

Önceki yıllarda olduğu gibi 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilere eğitim yardımlarını sürdürdü. Niğde Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi 1800 öğrenciye verilen kırtasiye setinde öğrencilerin yıl boyunca kullanabilecekleri defter, kalem, boyama seti ve diğer kırtasiye malzemeleri yer aldı. Niğde Belediyesi ayrıca lise eğitimine başlayan ihtiyaç sahibi öğrencilere de okul formalarını hediye etti.

-Eğitim için her türlü imkânı seferber ediyoruz

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yaptığı açıklamada öğrencilere bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her türlü imkânı seferber etmeye devam edeceklerini söyledi.

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları neticesinde ihtiyaç sahibi ailelerin belirlendiğini ifade eden Başkan Özdemir, “Bu ailelerimize zaten Niğde Belediyesi olarak ihtiyaçları doğrultusun da yardımlarınızı sürdürüyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte bu ailelerimiz arasından belirlenen öğrencilere kırtasiye seti dağıttık, ayrıca lise eğitimlerine yeni başlayan ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin de okul formalarını hediye ettik” dedi.

-Sosyal Belediyecilik

Başkan Özdemir, Niğde Belediyesi’nin yanında sosyal belediyeciliğe de önem verdiklerin ifade ederek, “Hiçbir çocuğumuzun eğitimleri için gerekli olan ihtiyaçlarından mahrum kalmasına gönlümüz razı olmaz. Bu noktada Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz çok detaylı çalışıyor ve ihtiyaç sahibi ailelerin okula devam eden çocuklarını belirliyor. Niğde Belediyesi olarak biz de bu çocuklarımızın eğitimlerine devam edebilmeleri için yardımlarımızı sürdürüyoruz. Çocuklarımız bu setleri, formaları güle güle kullansınlar. Belediye olarak her zaman onların yanındayız” diye konuştu.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 2023-2023 eğitim-öğretim yılının öğrencilere, ailelerine ve eğitim camiasına hayırlı olmasını da temenni etti.


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku