30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Cumhuriyet meydanında düzenlenen törene Niğde Valisi Mustafa Koç, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Belediye Başkan Vekili Gülsüm Temur, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Baro Başkanı Emin Alper Öztürk, Niğde Emniyet Müdürü Adnan Özdemir,  İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök ile STK’lar  katıldı.

Törende konuşma yapan Jandarma Teğmen Sinan Şat : “30 Ağustos zaferi ile Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki yüce Türk ulusu emperyalist güçlerin işgalci ordularını anavatan topraklarından kesin olarak çıkarıp edebi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşturmuştur. Bu zafer bütün otoriterlerin tartışmasız deha kabul ettiği Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’da sağlanan milli birlik beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Her Safhası tek tek düşünülerek kazanılan bu zafer aziz Türk yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karışışında Türk Ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. Anadolu halkı tek bir yumruk olarak iç ve dış odakların yönettiği ihanetler karşısında ve yokluklar içerisinde büyük fedakârlıklar verdiği kurtuluş savaşında en son başkomutanlık meydan muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919’da başlatılan kurtuluş savaşıyla birlikte işgalci düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdun içerisine ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekâta gelmiştir. Ya İstiklal ya Ölüm parolasıyla başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer Türk’ün bağrına dayanan hançerin Ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesinin destanıdır ” dedi.  

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı Vali Mustafa Koç, Valilik makamında tebrikleri kabulü ile devam etti. Tebrik kabulü sonrası program Öğretmenler evinde düzenlenen Resepsiyon ile devam etti.

30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yılı etkinlikleri Niğde Şehitlik Kavşağından başlayarak, Cumhuriyet Meydanı'na kadar protokol ve vatandaşların katılımıyla Fener Alayı kutlamalarıyla sona erdi.(

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku