Görme Engelliler Atık Kâğıtla Sanat Yaptılar!

Haber: Fatma TAN

T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce desteklenen, Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Altı Nokta Körler Derneği’nin paydaş olduğu, Niğde Kültür ve Sanat Derneği’nin “Gönül Penceresinden Sanat Işığı” adlı projede atık kâğıtlarda sanata dönüştürülüyor.

Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Merak Bıyık, “Sanat Engel Tanımaz” sloganıyla çıktıkları yolda Ebru sanatının ruhun bedenle buluşup renklerle suya döküldüğü geleneksel bir sanat olduğunu belirterek; “Mart ayında başladığımız ve Altı Nokta Körler Derneği Niğde Şubesi’nin görme engelli üyeleriyle toplamda 152 saat sürecek olan kurslarımız pandeminin olumsuz etkilerine rağmen devam ediyor. Uzun bir kapanma sürecinden sonra tekrar kursumuza devam ediyoruz.

Kurs süresince ebru yaparken hatalı çıkan ebru kâğıtlarımız oluyordu. Bu kâğıtları çöpe atmaktansa kurutup değerlendirmek istedik. Bu kâğıtları nasıl değerlendireceğimiz konusunda internette yaptığımız araştırmalar sonucunda atık kâğıtları değerlendirebileceğimizi gördük. İnternette gazete kâğıtlarından yapılan Afrika kız modellerini ebru kâğıdıyla yapmayı denedik biraz zorlansak ta gördük ki çok güzel bir çalışma ortaya çıktı. Pandemi koşullarına uygun olarak projemizi devam ettiriyoruz. Bu çalışmada kursumuza ayrı bir anlam kattı. Altı Nokta Körler Derneği Niğde Şubesi’nin görme engelli üyelerinin el becerileri gerçekten çok iyi ve onlarla sanat yapmak hem çok huzurlu hem çok keyifli oluyor. Projemiz kapsamında kurs boyunca Ebru’dan yaptığımız seramik, kumaş ve tabloları temmuz ayının sonunda Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde yapacağımız sergi ile sanat severlerle buluşturacağız. Bu vesile ile kursumuzda sanat yapan Altı Nokta Körler Derneği Niğde Şubesi’nin görme engelli üyelerine teşekkür ediyorum Sanat adına toplumun her kesimiyle Ebru sanatını buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku