3. AYMEP Toplantısı Sonuçlandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında, AFAD tarafından 39 üniversitenin 42 adet Afet ve Acil Durum Araştırma, Eğitim ve Uygulama Merkezi ile Ankara Gölbaşı’nda düzenlenen değerlendirme toplantısında, merkezlerin ortak bir bilişim altyapısıyla yaptıkları çalışmaların, hazırlanan yayınların, yapılması planlanan toplantı, çalıştay, seminer vb. bilgilerin paylaşılması amacıyla platformun kurulmasına karar verildi. 

17.05.2022 tarihinde ise İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer başkanlığında 35 üniversitenin 37 adet Afet ve Acil Durum Araştırma, Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü ile AFAD Başkanlık yerleşkesinde değerlendirme toplantısı düzenlenerek toplantıda, AYMEP ile ilgili müdürlerin görüşleri alınmış ve ortak yürütülebilecek projelerin istişareleri de yapıldı. AYMEP, bu toplantıda Türkiye’nin en büyük akademik platformu olarak kurulmuş ve bir sonraki toplantının AFAD koordinasyonunda Elazığ Fırat Üniversitesi yerleşkesinde yapılmasına karar verilmiştir.

28-29 Temmuz 2022 tarihlerinde Fırat Üniversitesinde yapılan AYMEP toplantısında beş adet çalışma teması belirlenmiş, alt komisyonları oluşturulmuş ve aşağıdaki kararlar alınmıştır: 4. Uluslararası Afet Yönetimi Kongresinin Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılmasına. 4. AYMEP toplantısının talip olan üniversiteler arasından AFAD Başkanlığının belirlemesine ve toplantının Eylül Ayı içerisinde yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir. 4. AYMEP toplantısının gündem maddelerinin aşağıdaki gibi olmasına karar verilmiştir: 1. Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin AFAD İl Müdürlüğü ile beraber yürüttüğü Avrupa Birliği Projeleri hakkında Dr. Öğr. Üyesi Muammer Tün’ün sunum yapması, 2. Konya Teknik Üniversitesi’nin AFAD İl Müdürlüğü ile beraber yürüttüğü Ulusal Projeler hakkında Prof. Dr. Fethullah Arık’ın sunum yapması, 3. Alt çalışma komisyonlarının AYMEP toplantısına kadar olan dönemdeki çalışmaları ile ilgili sunum yapmaları. 4. Afet eğitimi, afet terimleri sözlüğü, afet ve acil durum öğrenci toplulukları, arama kurtarma ve yıkıntı atıkları mevzuatı hakkında çalışma temalarının görüşülmesi ve uygun olması halinde alt komisyonlarının oluşturulması. 5. Yeni çalışma temaları önerilerinin alınması ve uygun olanlar için alt komisyonlarının belirlenmesi, 6. AFAD’ın ihtiyaçlarının tespiti çalışmaları.(NÖHÜ)


 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde’de 'Parça Parça Eğlence Puzzle...
Niğde'de çocuklara eğlenirken öğrenmenin yanı sıra çocuk hakları ve sorumlulukları ile ilgili farkındalık...

Haberi Oku