Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kuruluyor

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada; ” Elma ağacı sayısı bakımından ülke sıralamasında ilk sırada olan ve ülke genelindeki patates üretiminin %25’ini gerçekleştiren Niğde İlinde, ülkemizin üçüncü büyük Besi Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) kuruluyor. Kuruluş Protokolü onaylanarak tüzel kişilik kazanan ve kurucu kurum ve kuruluşları arasında Niğde Valiliği İl Özel İdaresi, Bor Belediye Başkanlığı, Bor Ticaret ve Sanayi Odası ile Bor Ziraat Odasının yer aldığı Besi TDİOSB, Bor ilçesinde 4.000 dekar alanda kurulmaktadır. Üretim bölümünde 50, 100, 250 ve 500 baş kapasiteli olmak üzere toplam 128 adet besi işletmesinin yer alacağı Bor Besi TDİOSB’nin sanayi bölümünde ise et ve et ürünleri işleme tesisleri ile yem fabrikası kurulması planlanmaktadır.

Bor Besi TDİOSB’de ayrıca Hayvancılık Eğitim Merkezi ve AR-GE ve İnovasyon Merkezi ile Hayvan Hastanesi kurulması da planlanmaktadır.” Denildi

Biyogaz, Elekrik Enerjisi, Organik Gübre Üretimi

Yine Bakanlık yaptığı açıklama da ; “Bor TDİOSB’de ortaya çıkacak hayvan gübresinin ve diğer hayvansal atıkların, kurulacak biyogaz tesisinde işlenerek elektrik enerjisi ve organik gübre üretimi gerçekleştirilerek ekonomiye kazandırılması hedeflenmektedir.
Yürütülmekte olan projelerin verimliliği ve devamlılığının sağlanmasına yönelik olarak uygulamalarının yerinde kontrolü ve takibinin yapılması misyonu çerçevesinde Genel Müdürlük Makamınca, Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç Başkanlığında, Çalışma Grup Sorumlusu Recep Durukan ve Jeoloji Mühendisi Murat Bilgir’den oluşan teknik ekip, 22-24 Temmuz 2022 tarihlerinde Niğde iline görevlendirildi.
Görevlendirilen teknik ekip tarafından TDİOSB yetkilileri ile yapılan toplantıda, TDİOSB uygulamalarının tabi olduğu mevzuat, yürürlükteki mevzuat hükümleri doğrultusunda yürütülmesi gereken iş ve işlemler, TDİOSB tüzel kişiliğinin sorumluluk ve yükümlülükleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.
Görevli teknik ekip tarafından TDİOSB alanında yapılan çalışmalarda ise TDİOSB tüzel kişiliği tarafından hazırlanarak onay için Bakanlığa gönderilen genel yerleşim planının sahaya aplikasyonu yapılarak, görülen uyumsuzluklar ve yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirme yapıldı.
Açıklamanın devamında: “Toplam kapasitesi 40.000 baş olarak planlanan Bor Besi TDİOSB tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde bir besi döneminde yaklaşık 18.000 ton karkas et üretimi ve 4.000 kişilik istihdam ile GSMH’ye önemli bir katkı sağlayacaktır.

Ülkemizin yatırım, üretim, istihdam, ihracat hedefleri doğrultusunda alın teri ile akıl terini birleştirerek TDİOSB’de kümelenen besicileri ve sanayicileri desteklemeye devam ediyoruz” denildi.


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde’de 'Parça Parça Eğlence Puzzle...
Niğde'de çocuklara eğlenirken öğrenmenin yanı sıra çocuk hakları ve sorumlulukları ile ilgili farkındalık...

Haberi Oku