Yetkilerden hatırlatma aşılarını yaptırın çağrısı

Artan Covid vakaları üzerine vatandaşlara çağrıda bulunan Bor Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gür, “Sağlık Bakanlığı’nın aldığı Pandemi önlemlerinin kaldırılmasıyla birlikte vatandaşların da rehavete kapıldığını ve vaka sayıların ülke genelinde olduğu gibi il ve ilçemizde de tırmanışa geçti” dedi.

Turkovac, Biontech ve Sinovac aşılarda hiçbir sıkıntı olmadığını yeterince bulunduğunu belirten Dr. Gür; “Bor’da ikamet eden ve yaz tatili sebebiyle misafir olarak gelen vatandaşlarımızı, tedbirlerin gevşetilmesi sebebiyle ve bayram dolayısıyla Covid vakalarının arttığını üzülerek bildiriyoruz. Hastanemiz bünyesinde randevulu veya randevusuz olarak pek çok vatandaşımıza aşı ünitemiz hizmet vermeye devam etmektedir. Turkovac, biontech ve Sinovac aşılanımızın stokları elimizde yeterince bulunmaktadır. Tüm vatandaşlarımızı kontrollere gelmeye ve hatırlatma dozu aşılarını yaptırmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Koronavirüs’e karşı temizlik, maske ve sosyal mesafe en büyük silahımız diyen Gür; “ Pandemi sürecinde alınan önlemler ve sıkı çalışmalarla ciddi bir başarı elde ettik. Fakat önlemlerin kaldırılmasıyla ve beraberinde vatandaşlarımızın sosyal mesafe ve maske kullanımına eskisi kadar özen göstermemesi vaka sayılarındaki artışı tetikliyor. Daha önce başarı gösterdiği açık bir şekilde ortada olan Sağlık Bakanlığımızın önerdiği tedbirlerin tekrar başlatılmasını istiyoruz. Tam kapanma gibi bir durumdan bahsetmiyoruz. El hijyeni, maske kullanımı ve sosyal mesafe bizim bu virüse karşı en güçlü silahımız. Vatandaşlarımızın bu önlemleri almalarını önemle rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde’de 'Parça Parça Eğlence Puzzle...
Niğde'de çocuklara eğlenirken öğrenmenin yanı sıra çocuk hakları ve sorumlulukları ile ilgili farkındalık...

Haberi Oku