Altunhisar Çileği'nin Üretim Kapasitesi Arttırılıyor!

Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak Altunhisar'a özgü aromatik tadıyla üne kavuşan “Altunhisar Çileği’nin” yetiştirildiği bahçeleri ve çilek üreticilerini ziyaret etti. Kaymakam Mızrak'a ziyaretlerinde Altunhisar Belediye Başkanı Vedat Kirazcı ve daire amirleride eşlik etti.

Çilek tarlalarında çilek üreticisi vatandaşlarla bire bir görüşerek onların sorunlarını dinleyip üretimleriyle ilgili bilgiler alan Kaymakam Mızrak; Niğde genelinde tanınırlığı bulunan Altunhisar çileğinin üretimini artırılarak; ilçemizin bölgede çilek meyvesiyle anılır bir hale gelmesinin alternatif tarımsal gelir sağlanması açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.

Altunhisar çileğinin tanınırlığının yanında üretim kapasitesinin de arttırılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını söyleyen Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak; "Bu yıl çiftçilere çilek fidesi dağıtımı gerçekleştiren Altunhisar Belediyesi'ne ve geçmişten bugüne Altunhisar çileğinin üretimine ve tanıtımına katlı sağlayan idareci ve üreticilerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte de üreticiler çilek üretimine teşvik edilecek ve Altunhisar çileğinin bölgemizde tanınır hale gelmesi için çalışmalarımız sürecektir. Lezzetiyle ünlenen Altunhisar çileğini yemek isteyenleri Altunhisar'ın çilek bahçelerine davet ediyorum." dedi.  (Haber: Fatma TAN)

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku