Siyaset:
CHP 30 Vekille Niğde'ye Çıkarma Yaptı!

CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki Esnaf Masası heyeti 30 vekil ile Niğde’yi ziyaret etti. CHP 30 milletvekili ile Niğde’nin merkezi ile köy ve kasabalarını adım adım gezerek vatandaşın sorunlarını dinlediler. Ziyaret vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Niğde’deki ziyaretlerde milletvekilleri esnafın sanayicinin ve çiftçinin sorunlarını ve taleplerini CHP Genel Merkezine bir rapor olarak sunacaklar.

CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki heyet yaptığı basın açıklamasının ardından Niğde Ziraat Odası ve Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı’nı da ziyaret ettiler.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “Niğde ile Sivas’ın durumu benzer geçen yıl patates eken çiftçilerimizin patatesleri elinde kaldı patatesi devlet aldı bu sene de çiftçinin durumu pek iç açıcu görünmüyor 1.2 TL’ye mâl edilen patatesin bu yılda düşük fiyatta seyredecek endişesi çiftçiyi şimdiden düşündürmeye başlamış. Çiftçi gübre fiyatları konusunda çok dertli mazot fiyatları zaten aldı başını gidiyor. Türkiye her geçen gün açlığa, yoksulluğa ve yoksuzluğa mahkûm edilmiş durumda. Esnafımız pandemi döneminin ağır şartlarını atlatmaya çalışıyor tamamı borç batağının içinde bu durum Anadolu’da ki vatandaşımızda ciddi bir uyanmaya neden oldu. Halkın önüne sandığı ne kadar erken getirirsek vatandaşımız gereken cevabı o kadar erken verecektir.

Sanayi Esnafının Sıkıntısı Büyük!

Ankara Milletvekili Murat Emir, “Niğde’de vatandaşlarımıza dokunuyoruz onların dertlerini dinliyoruz sorunlarını dinliyoruz. Gördüğümüz en büyük sorunu işsizlik ve yoksulluk söz konusu olması artık bıçak kemiğe dayanmış. Niğde’nin tarımı bile çok yetersiz duruma gelmiş. Nereden bakarsanız iktidarın hiçbir sorunu çözemediğini görüyorsunuz. Özellikle burada patatese ve tarıma dayalı bir ekonomi var. Tarım maliyetleri artıyor ama patates para etmeyince vatandaşlar son derece mağdur oluyor. Niğde’de tarımdan başlayarak iş sorunun bir an önce çözülmesini istiyor. Ürettiğinin değerli olmasını istiyor ve bu sefalete mahkûm olmamak istiyor. Niğde’nin bir hastanesi var hastaneyi ziyaret ettik orada çalışan arkadaşlar ağır koşullarda çalışıyorlar. Sanayi Sitesini ziyaret ettik. Sanayi sitesini şehrin başka bir bölgesine taşıyorlar şehir merkezindeki arazinin rantının üstüne çöküyorlar ama oradaki dar gelirli esnaf ve sanatçıya da şehrin çok uzak bir bölgesinde yer gösteriyorlar. Sanayi esnafı daha geniş dükkanlarda iş yapmak isterken daha dar dükkanlar verilmiş biz bu sorunların hepsini not ediyoruz. Biliyoruz ki siyaseti Anadolu’da vatandaşımızın yanından yapmak gerekiyor. Onu dinlemek ona dokunmak onun sorunlarını dinlemek gerekiyor bu çabalarımız da bize iktidar yolunu açacak.

Artık Değiştir Diyorlar!

Türkiye’de son günlerdeki muhalefet partilerinin yaptıkları çalışmalar sanki bir seçim sath-ı mailine girmiş gibi etkili, yoğun geçiyor. Niğde’yi ziyaret eden 30 milletvekilinden biri olan İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Niğde İç Anadolu’nun bir aynasıdır. Niğde’nin insanları üretmek istiyor fakat üretim şartları elverişli olmadığı gibi girdi maliyetleri çok yükseldi. Niğde çiftçisi artık üretemez bir duruma geldiğini söylüyor. Ben biraz da esnafı dolaştım merkezdeki esnafta gördüğüm en büyük sıkıntı şuydu insanlar siftah edememekten şikâyet ediyorlar. Niğde’de seçim sloganı ‘değiştir’ olmuş. Bize ‘Yeter artık vekilim artık değiştir diyoruz.’ diyerek iktidarı değiştirecek sloganı çıkardılar. Pandemideki desteklerden faydalanamadıklarını orada bile bir ayrımcılık olduğundan dertyandılar” dedi.

Nevşehir Milletvekili Faruk SarıaslanNiğde de Sanayi Odası ve Ziraat odasını ziyaret ettiklerini belirterek, “Esnafları dolaştık. Esnaf satamamaktan vatandaş pahalı olduğu için alamamaktan şikayetçi. Ticaret Odası sermayenin yeterince birikintisinin olmadığını Ziraat Odası’da Ziraat Bankası’nın esas olarak kendilerine ayırması gereken parayı başka kesimlere verdiğini çiftçinin yeterince desteklenmediğini söylediler. CHP olarak çiftçi ve esnafımıza söylediğimiz şey şudur iktidara geldiğimizde çiftçinin ve esnafın bankalara olan faizini sileceğiz. Türkiye’yi üreten bir toplum hâline getireceğiz.” dedi.

Niğde Korku Duvarlarını Yılmış!

Yozgat Milletvekili Ali Keven, “Eskiden siyasiler konuşurdu vatandaş dinlerdi şimdi vatandaş özgürce konuşmaya başlamış kafasındaki korku duvarları yıkmış atmış. Bu ülkenin geleceği için sevindirici bir durumdur. Anadolu’da yaşanan bütün sıkıntılar Niğde içinde aynı ben inanıyorum ki artık Türkiye ve Niğde kararını vermiş sandığı bekliyor artık sandıktan kaçılmamalıdır” diye konuştu.

Muğla Milletvekili Mürsel Alban da “Niğde’nin sorunları ülkenin sorunlarından daha büyük esnaf siftah edemiyor esnafa neden siftah edemediğini sorduk vatandaşın elinde cebinde para yok veresiye verenler de vermiş toplayamıyor diyor. Niğde de inşaat sektörünü gezdim inşaatçıların büyük sorunları var her şey çok zamlı olduğunu demirin çok güzeldi inşaatla kullanılan malzemelerin çok yükseldiğini söylediler artık malzeme alamadıklarını söylediler bu dedenle de inşaatların yapılamadığını belirttiler. Bir kahvehaneye gittim orada atanamayan öğretmenler vardı ‘biz neden atanamıyoruz?’ diye sordular ‘Siz iktidara gelirseniz biz atanacak mıyız?’ diye sordular. Emeklilikte yaşa takılanlar ‘Bizim sorunumuzu çözecek misiniz?’ diye sordular. ‘CHP iktidar olduğunda herkesin sorununu çözülecek hak ve hukuk herkese eşit işleyecek’ dedik.” diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

CHP’li Vekiller Üreticiyi Dinledi!
Niğde’nin Bahçeli Kasabası’nı ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İstanbul Milletvekili...

Haberi Oku