İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Başladı

İŞKUR İl Müdürü Bingül; “İŞKUR, engelliler ile eski hükümlüleri kendi işini kurmaları yönünde hibe projeleriyle desteklemeye devam etmektedir. Kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere yönelik hibe desteği 150 bin TL’den 400 bin TL’ye, kendi işini kurmak isteyen eski hükümlü girişimcilere yönelik hibe desteği 110 bin TL’den 300 bin TL’ye, korumalı işyeri projelerinde kuruluş sermayesi desteği 150 bin TL’den 500 bin TL’ye yükseltilmiştir. Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanan projeler desteklenmektedir.  Kendi işini kurmak isteyen engelliler proje başvurularını, 7 Haziran 2024 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerekmektedir. Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları projelerini hazırlayıp 7 Haziran 2024 tarihi mesai saati sona erene kadar Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze elden veya posta yoluyla teslim edebilirler. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlüler projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze iletmesi gereklidir” diye konuştu.

Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın kendiişlerini kurma hibe desteği ile ilgili konuşan İŞKUR İl Müdürü Ali BİNGÜL “İŞKUR olarak ilimizde kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın projelerini önemsiyor, daha fazla sayıda engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın kendi işini kurma hibe desteğine başvuru yapmasını istiyoruz.

İl Müdürü Ali Bingül “Proje başvurusunda bulunmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız Kurumumuz internet adresinde www.iskur.gov.tr duyurular bölümünde yayınlanan başvuru rehberinden detaylı bilgi alabilir, 07.06.2024 tarihinde başvuru süresi sona erecek engelli ve eski hükümlü hibe desteğimize proje başvurusu yapabilirler. Ayrıca İl Müdürlüğümüzde engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza proje başvurusu ile ilgili rehberlik yapılmaktadır. ” diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Üniversitede İlk Kez THE Asya Üniversite Sıralamasına...
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi dünyanın en saygın uluslararası üniversite sıralama kuruluşu Times...

Haberi Oku