112 eğitim salonu hizmete giriyor

ETKİLİ VE VERİMLİ MÜDAHALE

112 Eğitim Salonu basın mensuplarına tanıtıldı. Niğde Sağlık İl Müdürlüğü 112 Başhekimi Dr. Filiz Eroğlu, eğitim salonunun tanıtımında yaptığı açıklamasında, son günlerde pandemi şartları ve hastane öncesi acil sağlık hizmetlerine artan talebi karşılamak ve personellerimizin hastalara daha etkili ve verimli müdahale edebilmesi için eğitim faaliyetlerine ağırlık verilmesi ihtiyacı hâsıl olmuştur dedi.

SON SİSTEM TEKNLOJİ

Hizmete girecek olan eğitim salonunun son sistem teknoloji ile dizayn edildiğini belirten Dr. Eroğlu “Eğitim salonumuz son sistem teknoloji ile dizayn edilmiştir. Kalp krizi, trafik kazaları, boğulmalar vb. acil hastalara ilk müdahaleyi yapan ATT ve paramediklere, dijital ve insandan farkı olmayan simülasyon eğitim maketi üzerinden uygulamalı eğitim vereceğiz” dedi.

YOĞUN EĞİTİM PROGRAMI

Hizmete girecek olan eğitim salonu ile birlikte yoğun eğitim faaliyetlerinin olacağını belirten Dr. Eroğlu, “Eğitim salonumuz faaliyete geçmeden önce personelimiz bu eğitimleri alabilmek için bağlı bölge illerine gitmek zorunda kalıyordu ve kontenjan sayısı yetersiz kalıyordu. Eğitim salonumuzun faaliyete girmesi ile birlikte katılımın daha yoğun olacağı eğitim faaliyetlerimiz olacaktır.

Bu eğitimlerle hastalara yaklaşırken soğukkanlılığı korumak, düzgün ve etkin tedavi ile hastaların hızlı şekilde hastaneye ulaştırılmasını amaçlıyoruz.

Personellerin daha iyi eğitim alması ve bu teorik eğitimi pratiğe çevirmelerinde eğitimlerin kaliteli olması için dijital ve insandan farkı olmayan simülasyon eğitim maketi üzerinde uygulama yapmaya başlanacaktır” şeklinde konuştu.

İLK MÜDAHELEYİ DOĞRU YAPMAK

112 Başhekimi Eroğlu, bu eğitimlerdeki amaçlarının olay yerinde kişiye ilk müdahaleyi doğru ve sağlıklı bir şekilde yapmak olduğun belirterek, Vatandaşları sağlıklı şekilde daha ileri tedavi gerektiren bir kuruma götürürken oluşabilecek kalıcı hasarları minimuma indirmeyi hedefliyoruz dedi.

Dr. Eroğlu, açıklamasının son bölümünde, "Bu eğitimlerdeki amacımız olay yerinde kişiye ilk müdahaleyi doğru ve sağlıklı şekilde yapmak. Çünkü olay yeriyle hastaneler arasındaki süre uzun olduğu için bu esnada hastalara daha etkin tedavi sunmak gerekir.  Personellere verilen modül eğitimleri, hizmet içi eğitimler ile hayati tehlikesi olan bir hastaya daha hızlı ve etkili müdahale etmeleri durumunda hastanın hayata geri döndürme oranları daha da yükselecektir.

Ayrıca eğitim salonumuzda Resmi kurumlar, fabrikalar, işletmeler gibi personel sayısı fazla olan birimlerde çalışanlara fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin artırılması, ilkyardım bilgi ve becerisinin topluma öğretilmesi için ilkyardım eğitimleri de düzenlenmektedir. Eğitim vermemizdeki amaç bu. Yeni gelişmeleri personelimize aktarıyoruz ve aktarmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku