Sedat Çağlar'ın yeni şiir kitabı çıktı

Yazar ve Şair Sedat Çağlar yeni kitabı ile ilgili şunları dedi:”Şiir; İnsanın mutluluk, hüzün, umut, dert, çile, acı vesaire sıralayabileceğimiz bireysel ve sosyal olguların bir neticesi olarak ortaya çıkmıştır. Şiir insanın toplumsal hayatında karşılaştığı ve ruhunda htiği birçok şeyi kulağa hoş gelen, içine sanatı katarak kuru bir sözden ziyade derin anlamlar kazandıran bir edebi değerdir. Şiir insanın maneviyatı ile ilgilidir daha çok. Şiir bedene değil ruha hitap eder. Şiir edebiyatın yanı sıra felsefenin, psikolojinin ve sosyolojinin de alanına girer. İlkel çağlardan itibaren insan sosyal bir varlık olarak görsel ve duyusal sanat alanlarını keşfetmiştir. Resim çizmeye yönelmiştir mesela, farklı seslerle müziği keşfetmiştir. Dil ile birlikte şiir de insanlık tarihi kadar eskidir.
Şiir, düz yazıdan daha zor ve yetenek isteyen bir şeydir. Ben bir şairin doğuştan Cenabı Allah tarafından şiir yazmaya yatkın olarak yaratıldığına inanıyorum. Çünkü anlatmak istediğini düz yazıda satırlarca ve hatta sayfalarca anlatabilirsin. Şiir ise öyle değil kullanacağın kelime sınırlıdır. Belirli kuralları vardır şiirin. Bitmedi bir ahenk ve uyum içerisinde olurken anlam bütünlüğü de bozulmaması gerekir. Okunduğunda yüreğe dokunan sanatsal bir özelliği olması gerekir. Az kelime ve ahenk içerisinde çok önemli mesajlar vermek. Başarılması güç bir iştir gerçekten. Yazıldığı tarihten yüzyıllar ve hatta bin yıllar geçse de verdiği mesajı ve önemi kaybetmeyen şiirler görebiliyoruz. Şiir yazıldığında verdiği mesaj tüm insanlık oluyor. Her insan için geçerli olan ve hassas olan kıstaslara dokunuyor. Irk, din, mezhep ayrımı gözetmeksizin evrensel bir şekilde tüm insanlığa hitap ediyor. Bu gün varken yarın da şiir insanlığın hayatında bir sanat olarak devam edecektir.”
ÖZ GEÇMİŞ
 
Sedat ÇAĞLAR
Hasan Basri ve Nuriye Çağlar çiftinin beş çocuğundan biri olarak 8 Mart 1982 tarihinde Niğde’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Niğde’de tamamladı. Niğde Üniversitesi Niğde Meslek Yüksek Okulu İşletmecilik bölümünden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme bölümünde lisans eğitimin tamamladı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans yaptı. 2015 yılında Mali Müşavirlik ruhsatını alarak Mali Müşavirlik Mesleğini icra etmeye başladı. Mali Müşavirlik mesleğini icra ederken Bilirkişilik, Kayyımlık, Konkordato Komiserliği gibi görevleri de yürüttü. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den 3. Sıra Niğde Milletvekili adayı oldu. 2021 yılı Ekim ayında MANİFESTO isimli kitabı yayınlandı. Gazete köşe yazarlığı yapmaktadır. İlimi Yayma Cemiyeti üyeliği, Yazarlar ve sanatçılar Birliği Üyeliği bulunmaktadır. Ayrıca Niğde Mali Müşavirler Odasında Haksız Rekabet Kurulu başkanı olarak görev yapmaktadır. Derya Çağlar ile evli olup, Muhammed Eren ve Aişe Ebrar isminde iki çocuğu bulunmaktadır.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Üniversitede İlk Kez THE Asya Üniversite Sıralamasına...
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi dünyanın en saygın uluslararası üniversite sıralama kuruluşu Times...

Haberi Oku