Türkiye'nin en iyi Anadolu Malakli Katagorisinde 1ci Çoban Köpeği Niğde'den

Niğde'nin Güllüce köyünde evinin arazisinde çocukluktan gelen merak ve yılların tecrübesiyle çoban köpeği yetiştiren Serdar Songur yurd dışı ve Türkiye'nin birçok iline meraklılarına satışını yapıyor. Her yıl farklı illerde geleneksel olarak düzenlenen en iyi güzellik yarışması bu yıl tutkunlarının belirlediği il  Adanın Ceyhan ilçesi oldu. Dünya Anadolu köpekleri ve Kınaloji  Derneğinin organize ettiği, Türk çoban ve bekçi köpekleri ırk standartları etkinliği isminde düzenlen 2022 yılı güzellik yarışmasına Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık 350 köpek katıldı. Niğde'den yarışmaya katılan 5 yaşındaki Zorba isimli köpek kafası ve boyunun büyüklüğü adeta aslanı anımsatması alanda dikkat çekti. Diğer illerden yarışmaya gelen köpeklerin boyunlarında asılı isimlerin yazılı olduğu ve özel yaptırılan tasmalarsa dikkatlerden kaçmadı.
TÜRKİYE'NİN EN İYİ ANADOLU MALAKLI KATAGORİSİNDE BİRİNCİ ÇOBAN KÖPEĞİ SEÇİLDİ
Yarışmanın alanında podyuma çıkan Niğde'den Zorba isimli köpek ise iri cüssesiyle yetişkin erkekler kategorisinde Türkiye'nin en iyi Malakli Katagorisinde birincisi Anadolu Çoban Köpeği seçildi. Niğde'nin Güllüce köyünden aylar öncesinden iyi hazırlanan, köpeğinin Malakli Katagorisinde birinci olması kendisini çok sevindirdiğini belirten Serdar Songur  şöyle konuştu, "Her yıl yapılan bu yarışmalara yüzlerce köpek katılıyor. Biz de bu yıl Ceyhan ilçemizde yapılan yarışmaya beş yaşında olan Zorba malaklı isimli köpeğimle katıldım. Yarışmalar sonunda köpeğim yetişkin Erkekler Kategorisinde 50 köpek arasından Türkiye birincisi seçildi. Bununla da gurur ve onur duydum. Kendi çiftliğimde bu cins köpekler üretiyorum.
HAYVANIMI KÖPEKLERLER ARASI KAVGA YAPTIRMAM 
Zorba gibi birçok köpeğim var. Önümüzdeki yıllarda da yapılacak olan yarışmalara diğer köpeklerimle katılacağım.
Herzaman tahmin ettiğim gibi gönlümün birincisi çifliğimin pehlivanı Aslan-Zorbam oldu. Günler öncesinden köpeğimle çok iyi hazırlandım. Yarışma dediğin böyle olur. Hakkıyla kazanmak ve gönlümün güzeli Aslan Zorba malaklı cinsi köpeğim birinci oldu. Niğde'ye İmparator Zorba köpeğimle birinci ve madalya ile dönüyorum. Hayvanları çok seviyorum en çok da bana sahip çıkan köpeklerimi. Ben hiç bir zaman hayvanımı köpeklerler arası kavga yaptırmam yaptıranada karşıyım, onlarda bir canlı yazıktır ve günahtır. Türkiye genelinden yarışmaya katılan arkadaşlarıma, bu etkinliği düzenleyen ve Ceyhan da bizleri misafir eden ev sahipliği yapan tüm sevdiklerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Seneye nasip olursa belirtilen illerdeki yarışmaya daha farklı köpeklerimle hazırlanacağım"dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku