Altunhisar'da Nadas Alanlarında Ketencik Bitkisi Yetiştirilecek!

Altunhisar'da kuraklıkla mücadele etmek için alternatif bitki üretimine yönelik yürütülen proje kapsamında ilk Ketencik tohumları tarlalarla buluşturuldu.

Deneme sahalarında gerçekleşen ekime Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak, Altunhisar Belediye Başkanı Vedat Kirazcı, Karakapı Belediye Başkanı Kamil Demiralp, Keçikalesi Belediye Başkanı Lütfü Öztürk, İlçe Tarım Müdürü Osman Bezenk ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Nadas alanlarında ketencik bitkisi yetiştirme projesi sayesinde ketencik bitkisinin Altunhisarlı çiftçilerin tanıması ve nadasa bırakılan alanlarda ekim gerçekleşmesi ve çiftçimizin gelirine katkı sağlamak olduğunu söyleyen Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak projeye katkılarından dolayı Belediye Başkanlarına ve Altunhisar Ziraat Odası Başkanlığına teşekkür ederek ürünün çiftçilerimiz ve ilçemiz için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ketencik bitkisi; Türkiye'de marjinal alanların değerlendirebilecek alternatif bir yağ bitkisidir. Tohumları çok küçük boyutta olup susamdan daha küçüktür. Ketencik yalancı keten, Alman susamı, Sibirya yağlı tohumu gibi değişik isimlerle de isimlendirilmektedir. Ketencik yağının doymamış yağ asitleri oranı soya, ayçiçeği ve kolza yağı gibi yaygın olarak kullanılan bitkisel yağların doymamış yağ asitlerinin oranından fazladır. Özel yağ asitleri kompozisyonundan dolayı ketencik, yakın zamanda, yaygın olarak bilinen ve önemli bir bitkisel yağ kaynağı haline gelecektir.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku