Gündem:
Gürer, 'Atatürk'ün Cumhuriyeti Emanet Ettiği Gençler Mutsuz!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gürer, mesajında 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, bağımsızlık meşalesini yakan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu günü Cumhuriyeti ilelebet yaşatacak olan gençlere armağan ettiğini anımsattı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce bugün Samsun’a çıkarken, tek hedefinin tam bağımsız bir Türkiye olduğunu belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 19 Mayıs 1919’da yakılan ilk kıvılcımın dalga dalga yayıldığını, 7’den 70’e tüm milletin içindeki bağımsızlık ateşinin yanmasını sağladığını anımsattı.

Yedi düvele karşı verilen kurtuluş mücadelesinden galip gelen ulusumuzun, işgalcilere karşı elde ettiği zaferlerin Cumhuriyet ile taçlandırıldığını kaydeden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, gençlere ‘Cumhuriyeti biz kurduk, O’nu ilelebet yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz’ diyerek, Türk gençliğine olan tam güvenini de ortaya koşmuştur” dedi.

Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği gençlerin günümüz Türkiye’sinde ne yazık ki mutsuz ve umutsuz olduğuna dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde her 4 gençten 1’i işsiz ve bu gençlerin önemli bir bölümünü de üniversite mezunudur. İşsizliğin arttığı, gelecek kaygısının katlandığı ülkemizde, gençler mutsuz ve umutsuzdur. Bu olumsuz tablonun önüne geçmek, Türk istiklalini ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatacak ve yüceltecek olan gençlerin gelecek kaygısı olmadan yaşayabileceği, onlara istihdam olanaklarının yaratılacağı ortamı yaratmak siyasi iktidarın görevidir” dedi.

Bu cennet vatanı bizlere hediye eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi, daha rahmet ve şükranla andığını belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutluyorum” diye konuştu.

BAYRAMLAR ÇOŞKU İLE YAŞANMALI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli bayramların tüm ulusun birlikte kazandığı zaferlerle doğduğunu ve Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde zafere, yeni Cumhuriyete erildiğini ifade ederek, “Bu ülkede yaşayan tüm kesimlerin özgürlük ve bağımsızlığını ifade eden bayramlar çoşku ile kutlanıp yaşatılmalıdır “ dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gürer, “Kamuya ait elde avuçta ne varsa satılıyor”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özelleştirme adı altında satılan arsa ve arazilerin, sermaye...

Haberi Oku