Vali Şimşek, kütüphane geçmişi geleceğe taşıyan en önemli yapıdır

Vali Şimşek mesajında, Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi birçok alanda milletlerin hafızasını oluşturan kütüphaneler, geçmişi geleceğe taşıyan en önemli yapılar olup, hayat boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Vali Şimşek; “ Kütüphanelerin ve kitap okumanın önemini anlatmak amacıyla Ülkemizde 1964 yılından bu yana Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta, Kütüphaneler Haftası olarak   kutlanmaktadır. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi birçok alanda milletlerin hafızasını oluşturan kütüphaneler, geçmişi geleceğe taşıyan en önemli yapılar olup, hayat boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır.Hiç kuşkusuz ki; insanların en temel özelliği olan düşünebilme yeteneği, bilgiyi üretebilme ve kullanabilme becerisidir. Çağdaş uygarlıklar bugün ulaştıkları seviyeye kuşaktan kuşağa aktarılan bilgi birikimi sayesinde gelmiştir.Bu bağlamda; çocuklarımıza ve gençlerimize kitap sevgisini aşılamalı, onlara kütüphanelerden yararlanma alışkanlığı kazandırmalıyız.Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Kütüphaneler Haftasını kutlar, bu anlamlı haftanın toplumumuzda kitap okuma alışkanlığının gelişmesine vesile olmasını diler, selam ve saygılarımı sunarım” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku