Vali Şimşek, ham kitaplarını bağışladı hem de kampanyaya destek istedi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminin başlattığı “Bir Kitap da Benden Olsun Kütüphaneler Hayat Bulsun" kampanyasına destek olmak için 19 Mayıs Ortaokulundaki atık malzemelerden oluşturulan kütüphanede düzenlenen programda katılan Vali Şimşek, kitap kampanyasına destek istedi.

Niğde'de 364 okul ve kurumun kütüphaneye kavuştuğunu belirten Vali Şimşek: “ilimizde kütüphanesiz okul ve kurumun kalmadı. Toplam 364 okul ve kurumumuz kütüphaneye kavuştu. Bunlardan 33'ü Z Kütüphane tarzında. Açtığımız kütüphaneleri daha da zenginleştirmek amacıyla bu kampanyayı başlattık. Ben de kütüphanemde olan 100 kitabı bu kütüphanemize bağışladım. Tüm Niğdelilere çağrıda bulunuyorum, 'gelin evinizdeki ihtiyacınız olmayan kitapları, kütüphanelerimize bağışlayın. Yine hayırseverlerimiz yeni kitaplar alıp bağışlayabilirler. Bu şekilde kütüphanelerimizi zenginleştirelim ve çocuklarımızı daha çok kitapla buluşturalım.' Sadece Niğdeliler için söylemiyorum, bu kampanyamızı duyan herkesi destek olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ise: " Bu kampanyaya başlamadan önce ilimizde öğrenci başına düşen kitap sayısı yüzde 3,7 idi. 8 Şubat'ta başlayan kampanyayla 82 bin kitap kazandırdık. Öğrenci başına düşen kitap sayısını yüzde 8'e çıkarmayı hedefliyoruz." Dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Üniversitede İlk Kez THE Asya Üniversite Sıralamasına...
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi dünyanın en saygın uluslararası üniversite sıralama kuruluşu Times...

Haberi Oku