TAPDK'da son gün 31 Mayıs

Yeşil; “Vatandaşımızın güven içinde alışveriş yapabilmesinin belgesi olan TAPDK belgelerini yenilemek için 31 Mayıs son gün. Ruhsatını yenilemeyen satış yapamaz" dedi. 

Esnafa son günü beklemeden TAPDK belgelerini yenileme çağrısında bulunan Yeşil, “Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışına ilişkin ruhsatların yenilenmesi için son tarih olan 31 Mayıs. TAPDK sunum uygunluk belgesi sahibi satıcılar süre uzatım işlemleri esnasında mevcut satış belgesinin asıl suretini ve işlem bedelini ödediklerine dair dekontu Yetkili Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne ibraz etmek ve süre uzatım işlemini satış belgelerinin üzerinde gösterilmesini sağlamak zorunda. Halkımızın güven içinde alışveriş yapabilmesinin belgesi olan TAPDK Satış Belgesi sahipleri ruhsatlarını en kısa sürede yenilemesi gerekli. Yoksa faaliyetine devam etmesine rağmen süre uzatım işlemi yapmaması nedeniyle satış belgesi iptal duruma düşecek olan satıcıların (alkollü içki satıcıları için uygulanan mesafe şartı dahil) güncel mevzuat hükümlerine uygun olarak yeniden satış belgesi başvurusunda bulunması gerekecek. Bu durum, hem sizleri, hem de vatandaşı mağdur edecek” diye konuştu. 

 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku