Okuma Yazma Kursu Sertifika Töreni Düzenlendi

İnci Yavuz Kadıoğlu Anaokulu Toplantı salonunda gerçekleştirilen yetişkinlere yönelik okuma kursu sertifika törenine Niğde Valisi Cahit Çelik ve Eşi Nermin çelik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Şenel, Halk Eğitim merkezi Müdürü Orhan Çetin, kursiyerler ve öğrenciler katıldı.

BİR İNSAN ANCAK EĞİTİMLE OKUMAKLA BAŞKALARINDAN FARKLILAŞABİLİR

Bizler ilk emri OKU olan bir dinin mensuplarıyız diyen Niğde Valisi Cahit Çelik; “İslam coğrafyasına baktığımız zaman Allah’ın bu ilk emrini yerine getirmemişiz. İlk göreve başladığım da arkadaşlarımıza talimatlarımız oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız ve kıymetli eşi hanımefendinin başlatmış olduğu okuma yazma seferberliğinde bizde okuma yazma seferberliği başlattık. Okumak özgürlüğe uçmaktır, bu yüzden okuyan bir insan hem kendisini bilir hem de yaratıcısını bilir, hem de toplumu bilir. Özellikle bu yıl açılan kurslarda başarı gösteren tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bu kursların sayesinde ilimizde okuma yazma bilmeyen kimse kalmayacak. Sonuçta okuma yazma ile birlikte hem insanlar kendi toplumunu bilecekler hem de aynı zaman iyi birer anne ve iyi birer baba olacaklar. Bir insan ancak eğitimle okumakla başkalarından farklılaşabilir.  Bu kapsamda kursların açılmasında emekleri geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

NİĞDE’DE OKUMA YAZMA BİLMEYEN 224 KİŞİ OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

Yetişkinler için 1. Kademe okuma yazma kursunun açılışında konuşan Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Çetin; “Milletimiz, okuma-yazma seferberliği konusunda son derece hassastır. Cumhuriyet tarihimiz boyunca yapılan eğitim kampanyaları, büyük ilgi görmüş ve her biri bizi bir adım öteye taşımıştır. Hedefimiz, okuma yazma bilmeyen insan sayısını, sıfır seviyesine indirmektir. Bu nedenle tüm vatandaşlarımız, okuryazar hale gelinceye, son kişiye ulaşıncaya kadar, bu çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz.  Bundan sonra, eğitim alanında kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar yapmaya odaklanmalı, ülkemizin gücünü perçinleyecek, yeni hedeflere yönelerek, daha yüksek eğitim standartlarına talip olmalıyız. Okuma-yazmanın ötesinde, nitelikli bir okur-yazar toplum olma yolunda, hızla ilerlemeliyiz. Okuma yazma seferberliği kapsamında, ilimizde bu yıl açılan 76 kursta, 118 erkek, 106 bayan olmak üzere toplam 224 vatandaşımız sertifika almaya hak kazanmıştır. Kendilerini canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

İnci Yavuz Kadıoğlu Anaokulu Toplantı salonunda gerçekleştirilen yetişkinlere yönelik okuma kursu sertifika töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. (Adnan Çelebi)

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde ilk 15’e giremedi
 Niğde vergi tahsilat oranında Türkiye illeri sıralamasında ilk 15 il arasına girmeyi başaramadı.

Haberi Oku