Bor hastanesinde Elektroensefalogram (EEG) Çekimine Başlandı

Konu ile ilgili olarak Sağlık İl müdürlüğünden yapılan açıklamalara göre, Bor Devlet Hastanemizde Elektroensefalogram (EEG) Çekimine Başlandı. Elektroensefalogram (EEG), beyin aktivitesini kaydetmek için kullanılan ve hastane ortamında yapılan bir tanı yöntemidir. Nöroloji uzmanı tarafından değerlendirilen hastalarda; epilepsi (nöbet), uyku bozuklukları, beyin hasarı ve diğer nörolojik hastalıkların teşhisinde kullanılır. Hastanemizde Nöroloji uzmanımız Uzm. Dr. Goncagül Tangüleç’in göreve başlaması ile birlikte EEG cihazı aktif hale getirilmiş ve çekimlere başlanmıştır. İlimize ve hastanemize hayırlı olsun” denildi.

Elektroensefalogram (EEG) nedir?

Elektroensefalogram (EEG), beyin aktivitesini kaydetmek için kullanılan bir non-invaziv tanı yöntemidir. Elektrotlar, beyindeki elektriksel aktiviteyi ölçmek için kafa derisine yerleştirilir. EEG, epilepsi, uyku bozuklukları, beyin hasarı ve diğer nörolojik hastalıkların teşhisinde kullanılır.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde ilk 15’e giremedi
 Niğde vergi tahsilat oranında Türkiye illeri sıralamasında ilk 15 il arasına girmeyi başaramadı.

Haberi Oku