BİLSEm'li öğrenciler Teknik gezide tecrübe kazandılar

Öğrencilerimiz Türkiye’nin önde gelen teknoloji firmalarında üretim teknik ve yöntemlerini yerinde görme fırsatı elde ettiler. Ayrıca üretim hattındaki mühendislerden bilgi alarak merak ettikleri soruları sorma şansı buldular.

Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde; “Bu yılki teknik gezimizin ilkini TUSAŞ’a, ikincisini ise TÜRKSAT ve ASELSAN’a düzenledik. Öğrencilerimiz TÜRKSAT'ta, Lagari Hasan Çelebi Müzesini, E-Devlet Kapısı İletişim Merkezi’ni, Teleport ve Tv Yayın Direktörlüğü Uplink Merkezi’ni ziyaret ettiler. Öğrencilerimize Lagari Hasan Çelebi müzesinde uyduların üretim teknikleri, çalışma prensipleri, kullandıkları yakıtlar ve yörüngedeki hareketleri ile ilgili detaylı bir sunum yapıldı. Daha sonra ASELSAN’a ziyarette bulunuldu. ASELSAN hakkında genel bilgilendirme yapıldıktan sonra "ASELSAN'lı olmak" konulu panelde ASELSAN’da çalışma koşulları ve ASELSAN’da çalışmanın avantajları ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı. Panelden sonra ASELSAN sistem ve kabiliyetlerinin yerinde gösterimi ile ilgili etkinlik gerçekleştirildi. Burada çalışan mühendisler üretim hattında öğrencilerimize bilgi vererek, öğrencilerimizin merak ettikleri soruları cevaplandırdılar” denildi.

Kurum Müdürü Dr. Ahmet Doğan bu tür gezilerin Bilsemler'in önemli bir kazanımı olduğunu, öğrencilerin ufkunu açtığını ve vizyonunu genişlettiğini önümüzdeki yıllarda da farklı kurumlara bilimsel ve teknik gezilerin gerçekleştirileceğini, bu yönde çalışmaların devam ettiğini ifade etti.(Adnan Çelebi)

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde ilk 15’e giremedi
 Niğde vergi tahsilat oranında Türkiye illeri sıralamasında ilk 15 il arasına girmeyi başaramadı.

Haberi Oku