Niğde'de orta hasarlı 2, ağır hasarlı 11 bina mühürlendi

Hasarlı binaların boşaltılması  kontrollü bir şekilde sürerken, Niğde Belediyesi  başvurdukları takdirde vatandaşların taşınma ve geçici olarak barınma ihtiyaçlarını karşılayacak.

Niğde, Kahramanmaraş’da 06 Şabat tarihinde 9 saat arayla medana gelen 2 biyük depremden şiddetli bir şekilde etkilendi.  İnsanların sokağa döken deprem binalarda da hasara sebep oldu.

Depremin ardından Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Niğde Belediyesi, İl Öze İdare, Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve İnşaat Mühendisleri Odası teknik personeli  Niğde’de hasar tespit çalışmalarına başladı.  Devam eden hasar tespit çalışmaları kapsamında, 2 bina orta hasarlı, 11 bina ağır hasarlı olarak tespit edildi.

Hasarlı toplam 13 bina Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından mühürlendi. Binaların boşaltılması  kontrollü bir şekilde devam ederken  Niğde Belediyesi yaptığı açıklamada, bu binalarda ikamet eden vatandaşların başvuruda bulundukları takdirde taşınma ve geçici olarak barınma ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti.(

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Üniversitede İlk Kez THE Asya Üniversite Sıralamasına...
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi dünyanın en saygın uluslararası üniversite sıralama kuruluşu Times...

Haberi Oku