Niğde koronavirüs tablosunda turuncu kategoride

Niğde’deki vaka grafiği hakkında da bilgiler veren Müdür. Dr. Dursun Koç yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘‘ Son dönemde il il anlamında bir çalışma yapılması bilim kurulu tarafından kararı alındı. Bu karar doğrultusunda kategori olarak çalışmalar yapılıyor. Bu kategoriler  mavi, turuncu, sarı ve kırmızı olmak üzere 0 il 10 arasında vaka 100 binde haftalık vaka oranına göre mavi kategori,  10 ile 30 arasına da olanlar sarı kategoride,  30 ile 100 arasında olanlar turuncu kategoride 100’ün üzerinde olanlar ise kırmızı kategoride yer alıyor. Böyle bir Türkiye skalası geliştirildi. Buna gör de muhtemelen bu hafta yeni skalalar geliştirilecek. Her il kendine göre bu skala doğrultusunda hangi kurallara uyması gerektiği anlamında da gerekli önlemleri almış olacak. İl olarak biz şuanda turuncu kategorideyiz. Dolayısıyla turuncu kategorideki skalaya uymak zorundayız. Kurallara uymak zorundayız. Henüz açıklanmadı ama bu hafta bakanlığımızdaki bilim kurulu tarafından bir kurallar manzumesi geliştirilecek. Buna göre de ildeki Sayın Valimizin başkanlığında da İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile de kararların alınacağını söyledi.
TEDBİR ALINMAZ İSE  VAKALAR BİRDEN ARTACAKTIR
Vakalar azaldığından alınan  tedbirlere vatandaşlar uymaz ise vakaların birden yükselebileceğine vurgu yapan Müdür Koç, ‘‘Toplumun buna uyması önerilecek. Tedbir almadığınız takdirde bugün diyelim ki 10 vakanız var ise haftaya 100 diğer haftaya bu sayı binlere kadar çıkabilir ve binlerce kişi zor durumda kalabilir. Yaşlılarımız var, hastalarımız var, dolayısı ile de bu vatandaşlarımıza yazık etmiş oluruz. Bu insanları da bu nedenle korumamız gerekmektedir’’ diye konuştu. 
NİĞDE’DE VAKALAR PLATO DURUMDA
Niğde’deki vaka durumunda ciddi bir iniş eğilimi gösterdiğini fakat şuan plato yani orta seviyede devam ettiğine belirten Koç, ‘‘ Bu nedenle de ilimizdeki duruma gelince ilimizde ciddi bir iniş yapıldı ama vakalar şuan plato seviyesinde. İniş çıkış yok ama kontrol edilmediğinde bu tekrardan çok hızlı bir şekilde yükselebilir. Biz bu nedenle maske takmaya kesinlikle uymak zorundayız. Muhtemelen bu sene maske ile geçmeli. Maskeyi bir aksesuar gibi düşünmek lazım. Zor bir durumda değil. Maske bulamıyorum durumu ok. Dolayısıyla maske bizi bu tip salgınlarda ve hastalıklarda koruyucu bir durum. Bu nedenle de maske takmaya uymak lazım. Özelliklede kalabalık ortamlardan uzak durmak gerekiyor. Maskenin çıkarıldığı ortamlarda hastalığın karşısındaki insana direkt geçme durumu var. Bu yüzden maskelerimizi kalabalık ortamlarda çıkarmamaya özen gösterelim.  Kalabalık ortamlara mecbur kalmadıkça gitmemiz gerekmektedir.  Çünkü bu alanlarda kurallara uyma ihtimaliniz çok fazla olmuyor.’’ Şeklinde konuştu.        Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku