Niğde Gazeteciler Cemiyeti 32 Yaşında

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) 32. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşıyor. 
Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin 32’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla yönetim kurulu adına açıklama yapan NGC Başkanı Alpaslan Düzgün, Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin 7 Mart 1989 tarihinde kurulan 32 yıllık geçmişiyle Niğde’nin saygın ve köklü bir basın meslek kuruluşu ve Niğde medyasının mihenk taşı olduğunu söyledi. 
NGC Başkanı Düzgün, Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak 32’inci kuruluş yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, “Bundan 32 yıl önce mesleki dayanışmayı artırmak, gazeteciliğin daha dürüst ve onurlu yapılmasını sağlamak amacıyla meslektaşlarımızın kurduğu ve günümüze kadar getirdiği Niğde Gazeteciler Cemiyeti’mizin 32’inci kuruluş yıldönümü olan bugünde, teslim aldığımız bayrağı zirvede tutmak için mücadele ediyoruz.
Niğde Gazeteciler Cemiyetimizin kuruluşundan bugüne kadar gelmesinde çaba gösteren katkı sağlayan tüm yönetim kurulu başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve cemiyet üyelerimizi şükranla anıyor her birine teşekkür ediyoruz. Hayatını kaybeden meslektaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.
PANDEMİ BASINI ETKİLEDİ
Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak son bir yılda yerel basının pandemi sürecinden en az etkilenmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Düzgün, “Maalesef son bir yılda tüm dünyayı ve ülkemizde yaşanan pandemi sürecinden dolayı sosyal ve kültürel etkinliklere bir süre ara vermek zorunda kaldık. Pandemi sürecinden gazetelerimizin en az oranda etkilenmeleri için hükümetimizin ve Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nun almış olduğu kararların Niğde’de hızlı bir şekilde uygulanması için çalışmalar yürüttük. 
Pandemi sürecinde Niğde’de merkez ve ilçelerimizde yayın yapan gazetelerimize ekonomik anlamda katkı sağladığını düşündüğümüz dönüşümlü yayın modeline hızla geçtik. Dönüşümlü yayının ardından devam eden sıkıntılar bitmediği için Niğde merkezde 5 gazete, Bor ilçemizde 2 gazete ve Ulukışla ilçemizde 1 gazete olmak üzere Karaman Modeli diye adlandırılan haftada iki gün yayın yaparak gazetelerimiz bir nebze ekonomik olarak rahatlamalarını sağlamak için çalışmalar yürüttük” şeklinde konuştu. 
HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ
Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, mesleki koşulların iyileştirilmesi için Niğde basınında her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duydukları bir dönemden geçtiklerini belirterek, “Ülkemizde ve Niğde’de medyanın büyük erozyona uğradığına üzülerek şahitlik ediyoruz. Sosyal medyanın güçlendiği, sağlıksız ve denetimsiz haberlerin prim yaptığı günümüzde, Niğde yerel basını olarak her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Yerel basınımızın sorunları ve sıkıntıları karşısında tek ses olmamız gerekir. Unutmamalıdır ki, hepimiz aynı gemideyiz. Gemi batarsa hepimiz batarız. Onun için Niğde basını sorunları karşısında tek yumruk tek ses olmalıdır” dedi. 
KİŞİSEL HIRSLARIMIZI KENARA BIRAKALIM
Niğde basını olarak, basın mensupları olarak kişisel hırs ve kıskançlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini belirten NGC Başkanı Düzgün, “Niğde basını olarak, basın camiasında yer alan gazeteciler olarak birbirimize saygı duyup bu onurlu mesleğimizin gereğini yerine getirmemiz gerekmektedir. 
Niğde Gazeteciler Cemiyeti siyasetin, sermayenin, her hangi bir kişinin veya gazetenin tekelinde değildir ve olmayacaktır. Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak buzum, hiç kimseyle kişisel olarak bir sorunumuz yoktur. Görevini layıkıyla yapan tüm meslektaşlarımıza cemiyetimizin kapısı da gönül kapımızda sonuna kadar açıktır. 
Bu vesile ile bir kez daha bütün meslektaşlarıma, gazete sahiplerimize ve basın çalışanlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin kişisel hırslarımızı, dedikoduları, kıskançlıklarımızı bir kenara bırakalım ve Niğde basını olarak tek yumruk olalım” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku