NİĞDE BELEDİYESİ'NDEN 30 BİN KİŞİYE AŞURE İKRAMI

Düzenlenen aşure etkinliği, camilerde cuma namazı sonrasında gerçekleştirildi. Vatandaşlar namaz çıkışında, belediye ekipleri tarafından dağıtılan aşure ikramına katıldı. Bu özel etkinlik sayesinde, hem vatandaşlar bir araya gelerek kaynaşma fırsatı buldu, hem de aşure geleneği yaşatılmış oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir şunları dile getirdi: “Aşure, medeniyetimizde önemli bir yere sahip olan ve Muharrem ayında yapılan bir tatlıdır. Farklı malzemelerin bir araya gelerek pişirildiği aşure, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularını pekiştirir. Belediyemizin bu etkinliğiyle, bu değerlerin yaşatılması amaçlanmıştır. Amacımız, her vesileyle vatandaşlarımız arasında dayanışmayı artırmak, birlik ve beraberliği pekiştirmektir. Aynı zamanda, aşure geleneğini sürdürmek ve vatandaşlar arasında kaynaşma fırsatı oluşturmak amacıyla bu tür etkinliklere önem veriyoruz.”Dedi.

Vatandaşlar da belediyenin bu anlamlı etkinliğinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Aşurenin paylaşma kültürünün önemini vurgulayan vatandaşlar, böyle etkinliklerin toplumun birlik ve beraberliğini güçlendirdiğini ifade etti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde’de Uçurtma Şenliği ile gökyüzü...
Efendibey Mahallesi Mustafa Yiğit Millet Bahçesinde Niğde İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Uçurtma...

Haberi Oku