NGC'den Anlamlı '10 Kasım” Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıldönümü şerefini yaşayan yüce milletin, Atatürk’ü 85 yıl önceki duygularla andığını belirten NGC Başkanı Düzgün, “Gönlümüzdeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyen önderimiz, Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, aydınlık yarınlarımızın sembolü ve ulusumuzun ışık kaynağı Atatürk’ü anlamak ve vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak için üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz” dedi.

10 KASIM MATEM DEĞİL ATAMIZI ANLAMA GÜNÜDÜR

Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözünü anımsatan Düzgün, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kaldığını ve temel değerlerine sahip çıkıldığını görmenin gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlarken, Atatürk’ün düşüncelerinin, ilke ve devrimlerinin ölümsüzlüğünü görmenin coşkusunu yaşıyoruz.

Elbette 10 Kasım bir matem günü değil, Atatürk’ü ve düşüncelerini anlama, büyük bir kararlılıkla yaşatma ve bunun mücadelesinin verildiği gün olmalıdır. 10 Kasım, Yüce Türk Milletinin kazanımlarını sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe taşıma günü olmalıdır. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmemizin günü olmalıdır” ifadelerini kullandı.

NGC Başkanı Düzgün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, ilke ve düşüncelerinin yılmaz savunucu olarak bir kaz daha şükran duygularıyla andıklarını vurgulayarak, tüm şehitlerin aziz hatırası önünde saygı ve minnetle eğildiklerini sözlerine ekledi. (NGC)

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku