Lastikçilerin Yoğun Kış Lastiği Mesaisi!

Bazı sürücülerin daha ekonomik olacağı düşüncesiyle sadece iki lastiği değiştirdiğini ancak bunun yanlış olduğunu, Lastiklerin farklı olması durumunda aracın kontrolünün zorlaştığı dile  getiren lastikçiler  "4 lastiğin farklı olduğu durumlarda aracın ön ve arka lastikleri arasındaki sürüş özellikleri farklılaşmaktadır. Ani fren yapma, viraj alma gibi manevralarda aracın kontrolü zorlaşır. Onun için araçtaki 4 lastiğin tamamı kış lastiği olmalı. Hatta kışın değiştirilecek yedek lastiğin bile kış lastiği olması zorunludur." diye konuştu. 

Kış lastiklerinin, havanın 7 derecenin altına düştüğü her an kullanılması gerektiğini belirten Lastikçiler "Kış lastikleri yaz lastiklerinden farklı olarak, içeriği ve deseniyle kış aylarında yola daha iyi tutunma ve fren mesafesi sağlıyor. Yol tutuşu kuvvetli olan kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, yumuşaklığını ve tutunma özelliğini koruyor, özel deseni sayesinde de karlı zeminde ilave çekiş sağlıyor." dedi.

Lastikçiler  yaklaşık 15 gündür bir yoğunluk yaşandığını fakat uygulama zorunluluğunun başlaması ile yoğunluğun biraz daha arttığını kaydederken araçlarının lastiklerini değiştiren vatandaşlar ise ,can ve mal güvenliği açısından kış lastiğinin önemli olduğunu söyledi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku