Kış Tedbirleri Koordinasyon Kurulu Toplandı

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Cahit Çelik, toplantı çerçevesinde ilimizde kış mevsiminde alınacak tedbirlerin görüşüleceğini belirterek, kış mevsiminin ilimizde herhangi bir aksaklığa-olumsuzluğa meydan verilmemesinin temel gayelerinin olduğunu vurguladı.

Vali Cahit Çelik, gerek emniyet gerek karayolları gerekse il özel idare ekiplerinin 7/24 esasına göre hizmet vereceğine vurgu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; “Bugün yapacağımız bu toplantı ile ilimizde kış mevsiminde alınan ve alınması gereken ilave tedbirleri birlikte değerlendireceğiz. Ben kış mevsiminin bol ve bereketli yağışla geçmesini temenni ederken, yaşanacak hava olaylarının vatandaşlarımızın hayatını olumsuz etkilememesini diliyorum.

İlimiz gerek Devlet yolu gerek otoyol gerek köy yolu ağı olmak üzere geniş bir yol ağına sahip. Bizlerin yegâne amacı 7/24 esasına göre sorumluluk ağımızda bulunan bu yolları güvenli bir biçimde vatandaşımızın seyahatine uygun halde bulundurmak. Bu bağlamda karayolları, özel idare ve şehir içinde ise belediye ekiplerimiz kış hazırlıklarını tamamladı. Sürücülerimizden istirhamımız mutlaka gerek meteoroloji gerekse bizlerin uyarı ve ikazlarını takip etmek suretiyle gidecekleri yol güzergahları hakkında bilgi sahipleri olmasıdır. Sürücülerimiz araçlarının mutlaka ve mutlaka kış bakımlarını yaptırsınlar ve kışlık donanımlarını tamamlasınlar. Burada özellikle okul servisi araçlarını uyarmak istiyorum. Taşıdıkları minik bedenlerin sorumluluğunu unutmasınlar ve kış lastiği uygulamasına mutlaka riayet etsinler. Uyacağımız her kural bizleri hem hayata hem de sevdiklerimize bağlar.

Bizler tüm kurumlarımızla vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için tüm gayretimizi gösteriyoruz. Valiliğimiz koordinesinde tüm paydaş kurumların ile mesai mefhumu gözetmeksizin yapacağımız çalışmalarla kış mevsimini kazasız belasız atlatmayı Rabbimden niyaz ediyor, tüm vatandaşlarımızı trafik kurallarına riayet etmesini bir kez daha önemle rica ediyorum.” dedi. 

Vali Cahit Çelik’in konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan kış mevsimi trafik tedbirleri konulu sunum yapıldı. Sunumun ardından paydaş kurumlarla görüş alışverişinin ardından toplantı sona erdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku