İl Afet Risk Azaltma Planı yol haritası olacak

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Toplantısı yapıldı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde yapıldı. Toplantıya, Vali Yılmaz Şimşek'in yanı sıra Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kamu kurum müdürleri ve İRAP eylemlerinden sorumlu kurum temsilcileri katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Yılmaz Şimşek, tüm dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de çoğu zaman deprem başta olmak üzere afetlerle karşı karşıya kalındığını ifade ederek, bu afetlerin sebep olduğu can kayıplarının herkesi derinden etkilediğini söyledi.
Doğal afetlerin yaşamın bir parçası haline geldiğini belirten Vali Şimşek, “Bu nedenle yaşanabilecek can ve mal kaybını en aza indirmek ve önlemek için sıkı tedbirler almalıyız. Hepimizin bildiği üzere İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu önderliğinde 2021 yılı 'Afet Eğitim Yılı' olarak ilan edildi. Bu kapsamda paydaş kurumlarımız işbirliği ile eğitimler düzenleniyor. Dün Niğde merkez mahalle ve köy muhtarlarımızla bir araya gelerek İl Afet Risk Azaltma Planı hakkında bilgilendirme yaptık. İlgili kurumlarımızın iş birliğini en üst düzeye çıkarmak ve vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek için çalışmalarımız devam edecek” dedi.
İl Afet Risk Azaltma Planı'nın, afet öncesi ve sonrasında neler yapılacağına dair yol haritası olacağına değinen Şimşek, “Bugünkü toplantımızın amacı, bu plan ile ilgili paydaşlarımızla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmaktır. Plan hazırlandığında afet durumlarında elimizin altında bir yol haritamız olacak. Plan doğrultusunda ilimizdeki afetin bize getirebileceği sosyal ve ekonomik zararı en aza indirebilmektir. Tabii ki bu da hazırlanan planın ne kadar sağlıklı ve başarılı olduğuna bağlıdır. Paydaşlarımızın işbirliği bu doğrultuda büyük önem taşımaktadır. Amacımız, vatandaşlarımız için daha güvenli bir yaşam inşa etmektir. Şehirlerde güvenli bir yaşam sağlamak, afetlerden dolayı oluşabilecek mal ve can kaybını en aza indirmek ve önlemek, afet riski azaltma bilinci oluşturmak, kaynakların etkili kullanımını sağlamak, az önce de belirttiğim üzere paydaşlar arasında işbirliğini artırmak ve afet sonrası iyileştirmeler için yapılan harcamaları azaltmak olacaktır.  Kısacası bu planla her türlü afete karşı hazırlıklı hale gelmiş olacağız. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun” dedi.
İRAP bilgilendirme videosu ve sunumu ile devam eden toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku