İHMAL Mİ? KAZA MI?

Edinilen bilgilere göre Bor Karma ve Deri İhtisas OSB’de faaliyetini sürdüren Niğsan Geri Dönüşüm Metal Limited Şirketi’nde işçi olarak çalışan O.B işletme içerisinde ayrıştırma bölümünde hurda malzemeleri ayrıştırdığı esnada meydana gelen patlama sonucunda hayatını kaybetti. Olay yerine OYİ ekipleri, Emniyet Patlayıcı Madde Uzmanı ve işyeri sağlığı ve bilir kişi de giderek olayla ilgili incelemelerde bulundular. Patlamaya sebep olacak malzemenin tespit işlemlerine başlandı. Patlamanın buzdolabı klimasındaki havanın sıkışması sonucu meydana gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Patlamanın nedeni gerekli incelemelerden sonra netleşecek. Olayla ilgili Bor Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı inceleme başlattı.

VALİ ŞİMŞEK OLAY YERİNE GİTTİ

Niğde Bor Karma ve Deri İhtisas OSB’de faaliyet gösteren Geri Dönüşüm tesisinde yaşanan patlamanın hemen ardından olay yerine giden Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, jandarma ekiplerinden ve fabrika sahibinden meydana gelen olay hakkında bilgi aldı. Geçmiş olsun temennisinde bulundu.

İŞYERİLERİ DENETLENİYOR MU?

2018 yılında Kemerhisar’da Coşkunlar havai fişek fabrikasında da meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetmiş çok sayıda kişide yaralanmıştı. Bu patlama henüz hafızalardan silinmemişken bu tür riskli işletmelerin ne kadar denetlendiği sorusu vatandaşlar arasında sorulmaya başlandı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku