Gürer, tarım ürünlerinin ithalatını Meclis gündemine taşıdı

Gürer, hangi ürünlerin, kimler tarafından hangi kapsamda ithal edildiğinin açıklanmasını istedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısında söz alarak, tarımsal ürünlerin ithalatına ilişkin sorular yöneltti. 
CHP Milletvekili Gürer konuşmasında, tarım ürünlerinin ithalatıyla ilgili olarak şu soruların yanıtlanmasını istedi.
2021-2022 ve 2023 yıllarında yurt dışı Dahilde İşleme Rejimi kapsamında hangi tarım ürünleri ne kadar ithal edilip ne kadar tutar ödeme yapılmıştır? Ne kadarı aynı dönemde işlenip yurt dışına ihraç edilmiştir?
Toprak Mahsulleri Ofisi, DİR kapsamında ithal ettiği ürünleri, alış fiyatının ne kadar altında sanayiciye verip bu bağlamda kurum zararı oluşturulmuştur?
Gıda ihracatında belirlenen rakamlar içinde ne kadar DİR kapsamında işlenen ürün vardır? 2022 ve 2023 yıllarında yurt dışına ithal edilen gıda ürünleri et ve canlı hayvan da dâhil kalem kalem ne kadardır?
İthalatta gümrük vergisi sıfırlanarak bu yolla gümrük vergisinden vazgeçilen tutar üç yılda ne kadardır
HAVAALANININ AKIBETİ NE OLDU?
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ayrıca, temeli 1996 yılında atılan Niğde havaalanının akıbetini de sordu. Gürer, “1996 yılında temeli atılan, Başbakan ve Bakan iken Sayın Binali Yıldırımın Niğdelilere 4 kez yapılacağı sözünü verdiği Niğde Havaalanı için 2024 yılı bütçesinde ödenek ayrılmış mıdır?” şeklinde soru yöneltti.
CEVRET YILMAZ: SORULAR YANITLANACAK
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularına yanıt verileceğini belirtti. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde’de Uçurtma Şenliği ile gökyüzü...
Efendibey Mahallesi Mustafa Yiğit Millet Bahçesinde Niğde İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Uçurtma...

Haberi Oku