Gürer, 'Gelir vergisi oranları revize edilmeli”

CHP Milletvekili Gürer, alım gücü her geçen gün düşen vatandaşların, en azından vergi yükünün hafifletilmesi amacıyla hazırladıkları Kanun Teklifini, TBMM Başkanlığına sunduğu sunduklarını belirtti.

VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ SÜREKLİ DÜŞÜYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Teklifi hazırladı. 

Ülkemizin son yıllarda ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldığını ve bu krizin vatandaşların alım gücünü büyük ölçüde olumsuz etkilediğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yükselen enflasyon, işsizlik ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle pek çok aile maddi sıkıntılarla mücadele etmektedir. Ekonomik krizin neden olduğu zorlukları hafifletmek ve vatandaşların alım gücünü artırmak amacıyla gelir vergisi dilimlerinde düşüşe gitmek bir nebze olsun vatandaşların alım gücünü artıracaktır” dedi.

GELİR VERGİSİ DİLİMLERİNDE DÜŞÜŞ SAĞLANMALI

AKP’nin yanlış ekonomi politikalarının sonucu ülke ekonomimizin karşılaştığı zorlukların, vatandaşların olumsuz yönde etkilediğini ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yükselen fiyatlar, temel ihtiyaç maddelerinin pahalılaşması ve artan işsizlik oranları, birçok ailenin geçimini zorlaştırmaktadır. Ekonomik krizin yarattığı bu olumsuz etkiler, özellikle dar gelirli ve orta gelirli aileleri daha fazla etkilemektedir. İşte bu noktada, gelir vergisi dilimlerinde yapılacak düşüşler, vatandaşların alım gücünü artırarak ekonomik krizin yükünü hafifletebilir” şeklinde konuştu.

EKONOMİK KRİZİN FATURASI HALKIN SITRINA YÜKLENEMEZ

Vergiler, devletin kamu hizmetlerini finanse etmesi için önemli olduğuna değinen Gürer, “Ancak ekonomik zorluklarla boğuşan bir toplumda, gelir vergisi oranlarının yeniden gözden geçirilip, ekonomik krizin faturası halkın sırtına yüklenmemelidir. Gelir vergisi dilimlerinde düşüş yapılması, vatandaşların eline daha fazla para geçmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

TOPLUMSAL REFAH ARTIRILMALI

Ekonomik kriz dönemlerinde, iktidarın vatandaşlarına yardımcı olma sorumluluğunun daha da arttığını, bu nedenle iktidarın vatandaşlarının yaşam standartlarını yükseltmeye çalışması gerektiğini kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Gelir vergisi dilimlerinde düşüş, iktidarın ekonomik krizle mücadelede vatandaşlarının olumsuz bir seyir izleyen yaşam şartlarını düzeltmesi adına atması gereken önemli bir adımdır. Ayrıca, bu tür önlemler vatandaşlar arasındaki gelir eşitsizliğini azaltabilir ve toplumsal refahı artırabilir” ifadelerini kullandı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, vatandaşın alım gücünün her geçen gün düştüğüne de dikkat çekerek, “Bu sebeple gelir vergisi dilimlerinde yapılacak düşüşlerin ciddi bir şekilde ele alınması gerekmektedir. Bu, ekonomik krizin vatandaşlar üzerindeki yükünü hafifletmek adına atılacak doğru bir adım olacaktır” önerisinde bulundu. (CHP)

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde’de Uçurtma Şenliği ile gökyüzü...
Efendibey Mahallesi Mustafa Yiğit Millet Bahçesinde Niğde İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Uçurtma...

Haberi Oku