Gültekin, milletimize hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti sunmanın derdindeyiz

Görüşmeler hakkında bilgi veren Milletvekili Gültekin:’’ Amacımız tüm vatandaşlarımıza sağlık hizmetinin etkili, verimli ve hakkaniyete uygun bir şekilde vatandaşlarımıza sunulmasını sağlamaktır. 934’ü hastane 8 bini aile sağlığı merkezi olmak üzere 14 bini aşkın sağlık kuruluşumuz ve 1 milyon 100 bini aşan sağlık ordumuzla 83 milyonu aşkın milletimize hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti sunmanın gayreti içindeyiz " Dedi.

Pandemi sürecinde sağlık sistemimizim sağlamlığı Ortaya Çıkmıştır.

Pandemi sürecinde dünyadaki ülkelerin sağlık sistemleri tek tek çökerken, Türkiye, Sağlıkta dünyanın örnek aldığı, gıpta ile izlediği bir ülke oldu. AK Parti olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlattığımız sağlıkta dönüşümün bugün meyvesini alıyoruz.  Güçlü sağlık altyapımız, canla başla çalışan sağlık ordumuz ile dimdik ayaktayız. Bu süreçte sağlık çalışanlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda da 115 ülkeye tıbbi yardımda bulunarak ne kadar büyük bir devlet olduğumuzu tüm dünyaya kanıtlamış olduk. Kendi yerli ve milli solunum cihazlarımızı ürettik. Süper güç olarak bakılan ülkeler vatandaşını ölüme terk ederken, bırakın morgları otoparklarda cenazelerini bekletirken biz vatandaşımıza evinde hizmet sunmanın gururunu yaşadık.  Hastane koridorların da yerlerde yatan hastalar, yetersiz teçhizat ve ekipman görüntüleri tüm dünyadan servis edilirken, ülkemizde hastanelerimize müracaat eden vatandaşlarımızın testleri de devletimiz tarafından karşılanarak en iyi şekilde tedavileri yapılmıştır. Evlerinde takip edilen vatandaşlarımızın da her gün kapısı çalınarak durumları hakkında bilgi alınmış ayrıca ihtiyaçları varsa da bunlar da vefa gruplarımız aracılığıyla temin edilmiştir. Yaşlısı ile genci ile tüm vatandaşlarımıza hizmet sunmak için tüm imkanlarımızla saha da çalışmalarımıza devam ettik, etmeye de devam ediyoruz. En az hasarla atlatmaya çalıştığımız Pandemi sürecindeki bazı kısıtlamalara geri dönerek bu dalgayı da hep birlikte aynı şekilde en az hasarla atlatmaya çalışacağız. Çok hızlı yayılabilen Covid 19 nedeni ile bir süre daha hayatlarımızı belli oranda kısıtlamamız gerekecek. Bu hem kendi sağlığımız hem de sevdiklerimizin sağlığı, ülkemizin geleceği için de çok önemli. Devletimiz tarafından açıklanan kurallara, maske, mesafe ve hijyene dikkat ederek hep birlikte bu hastalığı yeneceğiz. Hiçbir hastalık alacağımız tedbirlerden daha önemli değildir.

2002 den önceki sağlık sistemi

2002 yılından bugüne yapılan yatırımlar sayesinde, sağlık hizmetlerinde memnuniyet oranı %37'lerden %67'lere yükselmiştir. Bu memnuniyet oranı elbette nihai hedef değildir. Hedefimiz bütün vatandaşlarımızın hizmetten memnun kalarak sağlık kuruluşlarından ayrılmasıdır. Hastane yatağı, nitelikli hastane yatağı sayılarında ciddi bir artış söz konusudur. Devam eden ve yapımı proje aşamasında olan sağlık yatırımlarının da tamamlanmasıyla bu oranlarda büyük ölçüde artacaktır. Sağlık personeli sayısı 378 binden, 1 milyon 34 bine yükselmiştir. 2013 yılında 21.175 olan Aile Sağlığı Hekimliği Birimi sayısı 2019 yılında 26.476'ya 2002 yılında 84 olan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) sayısı da 2019 yılında 178'e yükselmiştir. 2006 yılında bin canlı doğumda 16,5 olan bebek ölüm hızı (28 hafta ve üzeri) 2019 yılında 6,7'ye 2006 yılında yüz bin canlı doğumda 28,5 olan anne ölüm oranı 2019 yılında 13,1' gerilemiştir. 2002 yılında yüzde 78 olan aşılama hızı, 2019 yılında yüzde 99'a çıkmıştır. 2002 yılında yüzde 70 olan doğum öncesi bakım hizmetleri, 2019 yılında yüzde 99,4'e yüzde 75 olan hastanede gerçekleşen doğum oranı ise yüzde 97'ye çıkmıştır. 2002 yılında 100 bin kişiye düşen hekim sayısı138'den 20019 yılında 193'e 100 bin kişiye düşen hemşire ve ebe sayısı 2002 yılında 171'den 20019 yılında 306'ya yükselmiştir.

Bu sürecin Baş Kahramanları; Canla Başla Çalışan Sağlık Personellerimiz

Sağlık dönüşüm sürecini başlattığımızda hem vatandaşımızın hem de sağlık personellerimizin haklarını korumak amacıyla birçok çalışma gerçekleştirdik. Ekipmanıyla çalışma yeri ve koşullarıyla sağlık personelimizin gerekli bütün ihtiyacını karşılamak için düzenlemeler yaptık. Vatandaşlarımızın sağlığı için canla başla mücadele eden sağlık personelimiz her zaman gurur kaynağımızdır. Bu çetin ve yorucu süreçte bir nebze moral olabilmek için yapmış olduğumuz 2021 yılının Sağlık Çalışanları Yılı olarak kabul edilmesi teklifi Dünya Sağlık Örgütü tarafından da kabul edilmiştir. Bu vesileyle bir kez daha fedakârca çalışan sağlık ordumuza şükranlarımı sunuyorum.

Aşı Çalışmaları devam ediyor.

Hastalıktan bizi korunmak için aşı çalışmaları devam etmektedir. Birçok ülkede olduğu gibi paralel olarak ülkemizde de 16 ayrı aşı çalışması yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi klinik öncesi dönemi başarı ile tamamlayarak insan denemelerine başlanmıştır. Bu arada Çin ve Almanya kaynaklı aşılarında ülkemizde faz çalışmaları da hızla devam etmektedir. İnşallah bu yılsonuna kadar önemli bir gelişmenin yaşanacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımızdan ricamız ise lütfen aşı çalışmalarının devam ettiği bu süreci en güvenli şekilde atlatabilmek için alınan tedbirlere uymalarıdır.

Sağlık Yatırımlarımızı Her Gün Daha İleriye Taşıyacağız.

Sağlıkta yaptığımız dönüşümle başlayan yatırımlarımıza her geçen bir yenisi daha eklemeye devam ediyoruz. Şehir hastanelerimizin her gün bir yenisini vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. En son  İsmail Fehmi Cumalıoğlu Tekirdağ Şehir Hastanesi de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından vatandaşımızın hizmetine sunuldu. Geldiğimiz günlerle bu günleri karşılaştırınca aslında her şey ortaya net olarak çıkıyor. Çöp yığınları ile dolu hastanelerden bugün tek kişilik içerisinde duşu olan özel hasta odalarına geçtik.

Bugüne kadar vatandaşımıza sunduğumuz hizmetleri daha üst seviyeye çıkarmak için 2020 yılında toplam 58 milyar 976 milyon olan Sağlık Bakanlığı Bütçemizi, 2021 yılı için %31,8 artışla 77 milyar 615 milyon TL’ye çıkarıyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarımızdan Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünün bütçesi 175 milyon, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu bütçesi 188 milyon ve TÜSEB bütçesi 176 milyon TL olarak planlanmıştır. 2021 yılı bütçemizin Sağlık Bakanlığımıza ve bağlı kuruluşlarına, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum ‘’ dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku