'Gönül Penceresinden Sanat Işığı'  Projesinden Muhteşem Final!

Haber: Fatma TAN

30 Temmuz Cuma günü Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen sergi ile muhteşem bir final yapan Gönül Penceresinden Sanat Işığı projesi izleyicilerden tam not aldı.

T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce desteklenen, Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Altı Nokta Körler Derneği Niğde Şubesi’nin paydaş olduğu, Niğde Kültür ve Sanat Derneği’nin “Gönül Penceresinden Sanat Işığı” adlı projesinde ürettikleri ebru kâğıt boyama, kumaş boyama, seramik boyama ve atık ebru kağıtlarından afrika kızı bibloları üreterek sanatın engel tanımadığını bir kez daha kanıtlamış oldular.

Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Merak Bıyık serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Gönül Penceresinden Sanat Işığı” adlı projemiz İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğümüz, sivil toplum örgütlerinin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, kamu ile olan ilişkilerinin artırılması ve karar alma mekanizmalarına aktif katılımın sağlanması gibi çeşitli amaçlarla derneklerimizin faaliyetlerini desteklemektedir.

Bu çerçevede, Niğde Kültür ve Sanat Derneği olarak bizler de Niğde'de Kültürel faaliyetleri daha geniş kitlelere yaymak, sanatın her kesimden vatandaşımıza ulaşmasını sağlamak ve kamu kurumlarımız ile sivil toplum örgütlerimizin dayanışmasında faaliyetler yürütmek amacıyla Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğümüze projeler sunmakta ve uygulamaktayız. Bu kapsamda 2020 yılında “Sudaki Damlaların Huzuru” projesini hayata geçirerek Fiziksel engelli vatandaşlarımızı ebru sanatıyla buluşturma imkanı yakaladık. Bu yıl da yine dezavantajlı vatandaşlarımızı sanatla buluşturmak, sanata ilgisi olan vatandaşlarımızı keşfetmek ve dezavantajlı vatandaşlarımızın kaliteli vakit geçirmelerine imkân sunmak amacıyla Altı Nokta Körler Derneği Niğde Şubesi ile Niğde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüzün paydaşlığında “Gönül Penceresinden Sanat Işığı” adlı projemizi hayata geçirdik. Eğitim faaliyetlerimiz malumdur ki pandemi dönemine denk geldi. Ancak, bizler “Sanat Engel Tanımaz” diyerek tedbirler ve kısıtlamalara riayet etmek suretiyle eğitim faaliyetlerimize aktif bir şekilde devam ettik." dedi.

13 Mart tarihinde eğitime başladıklarını vurgulayan Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Merak Bıyık; "Eğitim faaliyetlerimiz kapsamında Altın Nokta Körler Derneği üyesi kursiyerlerimizle 152 saatlik ebru kâğıt boyama, kumaş boyama, seramik boyama ve Afrikalı kız biblosu yapma eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Paydaşlarımızla uyum ve dayanışma içerisinde yürütülen faaliyetlerimizin neticesinde de olumlu çıktılar elde ettik. Kıymetli misafirlerimiz, bu sergimizde görme engelli kursiyerlerimizin gönül pencerelerinden süzülerek suya yansıyan çalışmalarını izleyecek, sanatın engel tanımadığına bir kez daha şahit olacağız.

Bu kapsamda böylesine faydalı projeleri hayata geçirmemiz için bizlere destek veren İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğümüze, Projelerimizin hazırlanması ve uygulanması aşamasında desteğini hep yanımızda hissettiğimiz yöneticilerimize ayrıca projemiz kapsamındaki eğitimlerimize “Sanat Engel Tanımaz” diyerek her şart ve koşul altında istisnasız katılım sağlayan tüm görme engelli kursiyerlerimize teşekkür ederiyorum." diye konuştu.

Proje kapsamında sergilenen ürünlere olan ilgi çok fazla oldu özellikle Afrikalı kız bibloları kısa süre içerisinde satın almak koşuluyla bitti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Öztürk, Adalete erişimin güvencesi avukattır
Niğde Baro Başkanı ve Baroya kayıtlı Avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanındaki...

Haberi Oku