Evlenecek çiftlere 'Suriye Altını uyarısı

Evlenecek vatandaşları suriye altını ve sahte altına karşı uyarılarda bulunan Onkun, kontrollü normalleşme süreci ile birlikte başlaması beklenen düğünlerin en önemli geleneklerinden olan altın satışlarında artış olacağını ifade etti.

Kontrollü normalleşme süreci ile birlikte uzun süre ertelenen düğünlerin başlamasının beklendiğini belirten Onkun; “ altın alacak çiftlere önemli uyarılarda bulundu. 21 ayar olan ve Suriye altını olarak bilinen altının uzmanlar tarafından bile ayırt edilmesinin güç olduğunu, 22 ayarlı altın ile arasında ciddi fiyat farkı olduğunu ve hem kuyumcu esnafının hem de altın alacakların dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Suriye altını da ülkemizdeki altınlar gibi bir altın olduğunu ama, Suriye altınının genelde 21 ayar olduğunu ifade eden Onkun; “ Günümüzde sahte olmayan hiçbir şey yok. Altın ve parada bunu özellikle görüyoruz. Sahte altını usta kuyumcuların birçoğu her şekilde anlıyor ve günümüzde de birçok kez karşılaşıyoruz. Biz bu tar müşterilerle karşılaştığımızda sahte olduğunu anlamak ve bir başkasını kandırmamak için altını kesip veriyoruz. Böylelikle başka kuyumcuya gidip satamıyorlar. Kuyumcuların altın olup olmadığını anlayamadıkları ürünleri kesmeleri gerekiyor ve kestiğinde anlaşılıyor. Suriye altını da Türkiye’deki gibi bir altın ama Suriye altını genelde 21 ayar oluyor. Sonuç olarak dikkat edilmesi gerekiyor. Biz dikkat ediyoruz ve hep karşılaşıyoruz. Sahte altınlarla karılaştığımızda ya şikayetçi oluyoruz ya da altınları tekrar satılmaması için kesiyoruz” dedi.

Onkun; “Düğünlerde takı takılırken özellikle karşılaştığımız imitasyon denilen sahte bilezikler oluyor. Düğün sırasında takıldığı için fark edilmiyor. Çiftler altınları ve bilezikleri bozdurmak için geldiklerinde sahte olduklarını anlıyor. Düğün kamerasından bakıyorlar bazen kimin taktığını bulabiliyorlar bazen de bulamıyorlar.  Bir firma reklam amaçlı çekiliş düzenliyor ve altın verileceği söyleniyor. Vatandaşlar bu çekilişe katılırken dikkatli olmalılar çekilişten kazandıkları altın da olmayabilir. Bize bir müşteri geldi ve kolyesini bir kuyumcunun başlatmış olduğu çekilişten kazandığını söyledi. Kolyesine baktığımızda sahte olduğunu öğrendik ve emin olmak içinde test yaptık. Sonucunda kolye imitasyondur. Biz müşterilerimizi bu konuya karşı uyarıyoruz. Lütfen güvenilir yerlerden alışveriş yapsınlar “dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku