EGM Denetimlerinde 251 Standart Dışı Plaka Tespit Edildi

Emniyet Genel Müdürlüğü Resmi internet sitesinden yaptığı paylaşımda; “ Trafik güvenliğinin sağlanması, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yönelterek usulsüzlük ve suistimalleri en aza indirmek amacıyla 03-05 Kasım 2023 tarihleri arasında Sahte (ikiz) veya Standart Dışı Plaka Kullanımına yönelik özel denetim gerçekleştirildi.

Ülke genelinde gerçekleştirilen denetimlerde,   Ülke genelinde 47 bin 301 araç denetlendi. 4 bin 899 aracın şasi numaraları fiziki olarak araç içerisinde, cam üzerinde veya motor bölümünde incelendi. 251 araçta standart dışı plaka takıldığı ve kullanıldığı, 96 tescilli aracın plakasız veya plakaları eksik olarak kullanıldığı,  84 araç plakasında tahribat yapmak suretiyle okunurluğunun bozulduğu, 38 araçta plakalarının farklı yerlere takıldığı, 8 araçta ikiz (başka araca ait) plaka kullanıldığı, 8 araçta sahte plaka kullanıldığı tespit edildi. 3 çalıntı araç yakalandı.

 Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için hız sınırları ile diğer trafik kurallarına uymalarını hatırlatır, denetimlerin devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde ilk 15’e giremedi
 Niğde vergi tahsilat oranında Türkiye illeri sıralamasında ilk 15 il arasına girmeyi başaramadı.

Haberi Oku