Ankara Bor-Der Geleneksel Arabaşı etkinliği yapıldı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çankaya Kaymakamı Murat Duru, Ankara Niğde Başkent Vakfı Başkanı Gökhan Buluş, Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Erdoğan Ünsal, Tüm Dernekler Niğde Federasyon Başkanı Mehmet Avşar, Ankara’da ki ilçe ve kasaba dernek başkanları ile Bor ilçesinden çok sayıda hemşeri buluştu.

Vali Ferit Ünal ve Milletvekili Ömer Fethi Gürer yazdığı Niğde ve Bor için yazılan iki şiir sunumu sonrası BOR_DER Başkanı Ahmet Yücel açılış konuşmasında emeği geçen ve katılanlara teşekkür etti ve Geleneksel Arabaşı etkinliğinde her yıl bir arada olmak istiyoruz” dedi. Çankaya Kaymakamı Murat Duru’da yaptığı konuşmada Niğdeli olarak Niğde etkinliklerde olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade edip etkinlik için emeği geçenlere teşekkür etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı konuşmada Niğde ilinin kültür, folklor, Turizm açısından zenginliğine karşın bu bağlamda hak ettiği değere edemediğini ifade etti. Derneği ilk kuruluşundan bugüne emek verenlere teşekkür etti. Etkinliğin güzel bir buluşma olduğunu belirterek Özetle Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu. “Niğde her ilçesi, kasabası, köyü dün izleri taşır. Zengin bir dünümüz var. Yalnız Bor ilçemizde 30 yakın el sanatı vardı. Çok değerli ustalarımızla el sanatları gelişmişti. Gün boyu çalışırlar akşamda komşu gezmeleri olurdu. Aile birliğimiz yanında dayanışma önemli idi. Ekmek yapılan evde komşuya ekmek göndermek adetti. Sıra gecelerinde Arabaşı yanında üzüm turşusundan üzün köftesine cevizinden meyvesine sofrada olurdu. Kışlık hayvan kesip kuru etimizi, pastırmamızı, sucuğumuzu çok ev kendi yapardı. Fakir gibi görünüp zengin bir soframız vardı. Komşuluk ilişkimiz ayrı güzeldi. Cenaze evine 7 gün sıcak yemek komşudan gelirdi. Eğlenmesi de üzüntüyü de paylaşmayı bilirdik. Güzel dünümüzün özellik ve güzelliği geleceğe taşınması önemli .Niğde olarak bölgemizin turizmden daha çok pay alması, Kültür ve Tarihi değerleri ile hakkettiği yere ermesini diliyorum.” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku