Belediye ekmek üretimine başlıyor

En modern şekilde yenilenen ekmek fabrikasında son kontroller yapılarak ekmek üretimi gerçekleştirildi. Saatte 5000 ekmek üretim kapasitesi ile hijyenik şekilde üretimin yapılacağı tesislerde en az 50 ihtiyaç sahibi kadının istihdamı sağlanacak. Ekmek fabrikasında hem kadın istihdamı sağlanacak hem de şehrinfarklı noktalarına kurulacak büfelerde engelli vatandaşlarımızın da istihdamı ile ürünlerin sunumu ve satışıgerçekleştirilecek. 

NİĞMEK projesi kapsamında kadın istihdamı, engelli istihdamı ve çöl yak hastaları için gerekli glütensiz ürünlerin üretilmesi, coğrafi işarete sahip Niğde Tahinlisi ve yöresel ürünlerin üretilmesi hedefleniyor. 

“Modern ekmek tesisimizi yaptık, ilk ekmeğimizi çıkarttık, enkısa zamanda ekmek üretimini başlatacağız, “diyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir konuyla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

“Organize sanayi bölgesinde daha önce ekmek fırını olarak kullanılan fabrikamız en modern şekilde yenilenerek bugün itibariyle test aşamasını geçti. Biz burayı en kısa sürede tam kapasite ile çalışır hale getiriyoruz. Bu projemizle ilimizde kadınların ve engellilerin istihdamını artıracağız. Üreteceğimiz ürünler arasında Çöl yak hastalarının ihtiyacı olan glütensizürünlere yer vereceğiz. Evinde Çöl yak hastası olan ihtiyaç sahibi ailelere glütensiz ürünleri ücretsiz temin edeceğiz. Durumu iyi olanlara da düşük bir ücret karşılığında glütensizürünlerin teminini sağlamış olacağız. Bu proje ile halkımıza en güzel ekmeği sunmayı amaçlıyoruz. Niğde’mize ve şehrimize hayırlı olsun diyorum.”

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı
Niğde Ata Sanayi’de Halk Bank Şubesi hizmet vermeye başladı.

Haberi Oku