Hastanede gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Tedavi için gelen hastaların haberi olmadan gerçekleştirilen Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tatbikatta, senaryo gereği AFAD, UMKE ve itfaiyeye deprem olduğu bilgisi verildi.
İhbarı alan ekipler kısa sürede hastane önüne geldi. Senaryo gereği üçüncü katta mahsur kalan yaralılar AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerince tahliye edildi. Ayrıca itfaiye ekipleri senaryo gereği yangın çıkan katta söndürme çalışmaları yaptı. Senaryo gereği zirai ilaç yayılması sonucu zehirlenenler KBRN ünitesinde tedavi altına alındı. Çevredeki vatandaşların merakla izlediği tatbikatta, ekiplerin acil durum refleksleri ve hastaneye ne kadar kısa sürede gelebileceği konusunda çalışma yapıldı.

Tatbikat hakkında açıklamalarda bulunan Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya; “ Biliyorsunuz geçicimiz Şubat ayında tüm ülkemizi ve 11 ilimizi etkileyen çok geniş ölçekli bir deprem felaketi yaşadık. Bu tür durumlarda İvedi olarak hastalara ve depremzedelere ve kazazedelere ulaşabilmek için organize olmak lazım. Bu organizasyonu plan program içerisinde sürdürmek çok önemli. Biz zaten kendimiz önce plan programı programlama olarak daha sonrasında böyle afakı olarak ve fiziksel olarak bu tür koordinasyon ile AFAD, UMKE, itfaiye, emniyet mensupları ve sağlık ekiplerimizin katılmış olduğu bir tatbikat gerçekleştirdik. Senaryo gereği meydana gelen deprem sonrası oluşan yangında mavi, turuncu kodlar verilerek depremzedelerimize ulaştık ve ayrıca kontamine olmuş bir hastamızda AFAD ekiplerimiz ve kontamin ekipleriyle çıkartılar başarılı bir şekilde. Biz bunları yaparak bu tür afet durumlarında, organize olmayı ivedi olarak hareket etmeyi planlıyoruz. Burada emeği geçen öncelikle sağlık ekipleri UMKE ekiplerimiz, AFAD ekiplerimiz ve emniyet mensuplarımıza ben çok teşekkür ediyorum. Başarılı bir şekilde gerçekleştirdikleri için” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku