Bekil, HDP'nin kapatılması için suç duyurusunda bulundu

Kapatılmasını talep ettiği siyasi partinin muhtelif il ve ilçe yöneticileri ile milletvekili düzeyinde eli kanlı silahlı terör örgütüne sırt sırta verdiğini vurgulayan Bekil: “ hendek olayları döneminde siyasi partinin belediyeler düzeyinde terör örgütüne destek verdiği ortadadır” dedi.
 Bekil verdiği dilekçede : “Halkların Demokratik Partisi'nin Devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına, eşitlik ve hukuk devleti ilkelerine, millet egemenliğine, demokratik ve laik cumhuriyet ilkelerine aykırı olması, sınıf veya zümre diktatörlüğünü veya herhangi bir tür diktatörlüğü savunmayı ve yerleştirmeyi amaçlaması, suç işlenmesini teşvik etmesi kamuoyunda da infial yaratacak düzeyde açıklamalar ve söylemlere bizzat genel başkan düzeyinde dile getirilmektedir. Kaldı ki siyasi partinin çoğu genel kurul ve il kongrelerinde devletin bağımsızlığına ve bölünmez bütünlüğüne karşı odak haline gelme kıstasına ulaşacak seviyede söylemlerinin bulunduğu kamuoyunca da görülmektedir. Kapatılmasını talep ettiğim siyasi partinin muhtelif il ve ilçe yöneticileri ile milletvekili düzeyinde eli kanlı silahlı terör örgütüne sırt çırta verdiği, hendek olayları döneminde siyasi partinin belediyeler düzeyinde terör örgütüne destek verdiği ortadadır. Kaldı ki halen seçilmiş belediye başkanlarının hain terör örgütü ile iltisakli olmalarında ötürü vekaleten il düzeyinde valilerimiz belediye başkanlığı görevini yerine getirmektedir. Siyasi partinin milletvekili ve eş genel başkanı Figen Yüksekdağ Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki parti programında "Sırtımızı ypgye , ypjye ve pydye yaslıyoruz. Bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz." demektedir. Siyasi partinin açıkça bu söylemlerinde dahi ülkenin bağımsız bütünlüğüne göz dikmiş eli kanlı terör örgütünün geldiği noktayı ortaya koymaktadır. Siyasi partinin genel başkan düzeyinde yaptığı açıklamada; Selahattin Demirtaş eli kanlı terör örgütünün kurucusu bebek katili hakkında "heykelini dikeceğiz" demekten geri durmamıştır. 14.02.2021 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sinir dışı operasyonu kapsamında hain terör örgütü ile sıcak temas sağlanmış, vatan uğruna 16 vatandaşımız şehadet şerbetini içmiştir. Bu durumda dahi parti merkez yürütme kurulu açıklamalarında eli kanlı örgüte, terör örgütü söylemini atfetmede bulunamamışlar bu acı olaydan devletimizi sorumlu tutmaktan geri durmamışlarıdır. Yukarıda açıklanan ve Cumhuriyet Başsavcılığınızca re'sen dikkate alınacak nedenlerden ötürü odak haline gelmiş, ülkenin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğüne göz dikmiş siyasi partinin temelli kapatılmasını arz ve talep ederim” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku